Sănătate

S-au deblocat angajările pentru peste 7.600 de posturi din spitale, dintre care 2.500 de medici. În Timiş sunt 870 de posturi neocupate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, joi, la Palatul Victoria, că Guvernul a adoptat două memorandumuri pentru scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi din spitale. În Timiş există 870 de posturi neocupate, dintre care aproximativ 400 în spitalele din subordinea Primăriei Timişoara.

Alexandru Rafila a anunţat că unul dintre memorandumuri a fost propus de Ministerul Sănătății, pentru spitalele din subordinea ministerului, iar celălalt propus de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele din subordinea autorităților locale.

A fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi. Toate posturile de medic care au fost solicitate au fost aprobate, în total peste 2.500 de posturi de medic în spitalele din România”, a anunțat Alexandru Rafila.

De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanță.

Ministrul Rafila a îndemnat unitățile medicale să demareze imediat procedurile pentru scoaterea la concurs a acestor posturi. El a precizat că, în funcție de necesități, vor fi aprobate noi memorandumuri.

Rafila a mai anunţat că, în plus, de la 1 ianuarie, posturile care se vacantează în spitale pot fi scoase la concurs imediat, fără a fi necesară aprobarea vreunui memorandum.

Decizia Guvernului vine după ce Administrația Spitalelor București, mai mulți manageri de spitale și medici au cerut Executivului în ultimele săptămâni să deblocheze angajările în sistemul medical, criza de personal fiind acută.

Situaţia din Timiş

În urmă cu două zile, prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții unităților medicale din judeţ, discuţiile purtîndu-se pe marginea crizei de personal din spitale. Cu această ocazie au fost cuantificate locurile libere existente la nivelul acestor unități medicale, urmând ca Direcția de Sănătate Publică să trimită lista mai departe la București. Totalul de  posturi rămase neocupate e următorul: 188 medici, 297 asistenți medicali, 19 personal specialitate cu studii superioare, 40 personal de specialitate cu studii medii, 326 de posturi de personal auxiliar și TESA.

În aceeaşi zi primarul Dominic Fritz îi solicita prefectului Ritivoiu să transmită Guvernului Ciolacu mesajul că Timișoara are nevoie de cadre medicale și să deblocheze imediat angajările în spitalele din oraş. Fritz anunţa că la nivelul celor trei spitale aflate în subordinea municipalității (Municipal, Babeș, Louis Ţurcanu) – sunt 400 de posturi vacante.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

56 de minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

16 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

19 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

19 ore ago