Prefectura Timiş

Sute de posturi de medici și asistenți medicali sunt neocupate în Timiș. Directorii de spitale, întâlnire la Prefectură/Update. Fritz cere deblocarea situaţiei

Criza de personal din sistemul medical se resimte din plin și în Timiș, iar reprezentanții unităților medicale de stat spun că sunt neocupate de mult timp sute de posturi de personal de specialitate. În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Prefectură, au fost cuantificate aceste posturi: 188 de medici și 297 de asistenți medicali, plus alte sute de locuri pentru personal auxiliar.         

Timișul nu stă la fel de rău ca și alte județe, dar are, de asemenea, probleme de personal în sectorul medical. Luni, la Prefectura Timiș a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții spitalelor de stat din județ. Au fost cuantificate locurile libere existente la nivelul acestor unități medicale, iar Direcția de Sănătate Publică va timite lista mai departe la București.

Luni, la 12.30 conducerile spitalelor au fost invitate la Prefectură, ca urmare a acestor discuții, DSP centralizează datele, care vor fi trimite la București. Totalul de  posturi rămase neocupate este de 188 medici, 297 asistenți medicali, 19 personal specialitate cu studii superioare, 40 personal de specialitate cu studii medii, 326 de posturi de personal auxiliar și TESA. Posturile vacante înseamnă aici sistemului medical de stat din Timiș. Intenția, am înțeles este să se deblocheze posturile, prin memorandum la guvern”, a declarat prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu. 

Update. Dominic Fritz a cerut prefectului să intervină la Guvern

Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz a solicitat astăzi prefectului PSD Mihai Ritivoiu să transmită către Guvernul Ciolacu mesajul că Timișoara are nevoie de cadre medicale și să deblocheze imediat angajările în spitalele din Timișoara.

Este rușinos că PSD și PNL aruncă vina unii pe ceilalți pentru criza creată în sănătate prin blocarea angajărilor de medici și asistenți în spitalele din țară, inclusiv din Timișoara, transmite USR Timiş, printr-un comunicat de presă.

”Doar la nivelul celor 3 spitale aflate în subordinea municipalității – cel de copii, Municipal și Babeș – avem 400 de posturi vacante. Cadre medicale care ar trebui să fie prezente în spitale și să ofere servicii medicale timișorenilor și pacienților din întreaga regiune care vin la Timișoara să se trateze. E o situație care nu a apărut de azi pe mâine. E rezultatul proastei gestionări a unui sector care ar fi trebuit să fie prioritate națională. O bătaie de joc la adresa sănătății timișorenilor, care trebuie oprită”, a spus Dominic Fritz.

Pasarea răspunderii între ministrul PSD al Sănătății Alexandru Rafila și ministrul PNL al Finanțelor Marcel Boloș afectează grav sănătatea timișorenilor, afirmă cei din USR

“Timișorenii și timișenii au nevoie de îngrijire medicală acum, nu de certuri în guvern pe cine ce a zis sau făcut. Realitatea e că guvernul Ciolacu PNL este vinovat integral pentru ce se întâmplă în spitalele din Timișoara. Spitalele din Timișoara duc deja lipsă de cadre medicale iar blocarea angajărilor de medici și asistente va lăsa bolnavii fără îngrijirea necesară”, se mai artaă în comunicatul USR Timiş.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

22 de minute ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

35 de minute ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

2 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

19 ore ago