Prefectura Timiş

Peste jumătate dintre candidații pentru permis de circulație pică la teorie. În Timiș, aproape 400.000 de vehicule înmatriculate

Datele oficiale de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Timiș arată o situație îngrijorătoare, mai mult de jumătate dintre candidații care doresc obținerea unui permis de circulație rutieră pică deja de a proba teoretică. La proba practică situația e puțin mai bună, dar aproape de jumătate dintre candidați pică și aici.

Cetățenii care doresc să devină șoferi au mare bătaie de cap atunci când dau examene pentru obținerea permisului. Fie ”grilele” de la examen sunt prea dificile, fie că examinatorii sunt extrem de severi, cert este că jumătate dintre candidați nu reușesc să treacă examenul.

Datele oficiale arată că un număr de 21.265 de persoane au încercat să devină șoferi cu acte. Din păcate, la proba teoretică, prima, mai mult de jumătate dintre candidați au picat: 9.307 (43,7%) au trecut, 11,958 de candidați (56,4%) au picat. Dar, problema e și mai mare, dintre cei care au trecut de teorie, o altă jumătate pică la proba practică. Mai precis, sunt 1.473 de candidați au intrat ”la oraș”, dintre aceștia 8.121 (46,4%) pică, doar 9.352 (53,7%) trec proba practică.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, șeful instituției care are în subordine Permisele, spune că sunt mari probleme cu personalul la această instituție.

De precizat că ne confruntăm cu un deficit semnificativ de personal în cadrul serviciului de permise și înmatriculări de o lungă perioadă de timp. Din cele 32 de posturi ocupate, precizez că 9 lucrători nu își desfășoară faptic activitatea în cadrul serviciului, întrucât sunt puși la dispoziție în alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, sunt în concediu de îngrijire copil și 2 sunt declarați apt limitat și nu pot desfășura activități de ghișeu sau examinare auto”; spune Ritivoiu.

Ca o veste bună, angajații Serviciului au fost trimiși la București la școlarizare și acum sunt certificați și pot fi examinatori și pot susține probleme practice și teoretice pentru permise. Iar aceasta scade timpul de așteptare pentru examinare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

O oră ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

2 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

2 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

5 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

7 ore ago