Timișoara continuă să fie orașul cu cele mai accesibile chirii din țară pentru apartamente, raportat la nivelul veniturilor. Chiar și așa, nivelul chiriei a crescut cu peste zece procente într-un an.
O nouă reglementare de pe piața de specialitate va influența nivelul chiriilor, spun cei de la imobiliare.ro. Locuințele clasificate ca și având risc seismic 1 nu mai pot fi închiriate. Măsura vizează și contractele aflate în derulare, deci acestea trebuie reziliate. Sunt clădirile cunoscute ca fiind cele cu bulină roșie.
“Chiriile vor continua să atragă atenția și în 2024. Numărul relativ mic de livrări de apartamente noi, reducerea achizițiilor pentru investiție, cererea mare și oferta limitată sunt cele mai importante aspecte care pot genera noi creșteri de preț pe acest segment. În plus, regulile privind impozitarea veniturilor din chirii se schimbă din 2024. Reintroducerea cotei forfetare de cheltuieli, de 20% din venitul brut, eliminarea ținerii evidenței în sistemul real pentru unii dintre proprietari, respectiv reținerea la sursă a impozitului în cazul în care chiriașul este o persoană juridică sunt câteva dintre aspectele de avut în vedere anul acesta”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
Conform sursei amintite, Timișoara este doar al cincilea oraș în clasamentul național și ultimul dintre centrele regionale mari, cu o chirie medie lunară pentru un apartament cu 2 camere de 370 euro. Avansul prețurilor a fost unul destul de redus comparativ cu celelalte orașe mari din țară, pe acest segment ajungând la circa 8%, în ciuda faptului că timișorenii au printre cele mai mari salarii din țară.
Zonele Cetate și Tipografilor se mențin și la începutul acestui an unele dintre cele mai scumpe pentru chiriașii de pe piața rezidențială locală. Un apartament poate fi închiriat aici cu 450 euro/lună, respectiv cu 430 euro/lună. Cele mai accesibile chirii pot fi găsite în cartierele Freidorf și Buziașului.
Pentru un apartament cu o cameră, o medie este 230 de euro, în creștere cu 6,5% față de acum un an, pentru două camere 370 de euro, cu 7,6% mai mult decât acum un an, iar pentru trei camere media este de 430 de euro, cu 10,5% mai mult.
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…
După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de…
În orașul Jimbolia, s-au desfășurat în ultimii ani lucrări de extindere a rețelelor de apă…
Un bărbat în vârstă de 51 de ani a condus un autoturism pe DN 68…