Drumul Boilor e în continuare blocat la intersecția cu Centura Sud. Rezolvarea, posibil într-o lună

Problema operaționalizării integrale a Drumului Boilor este și în acest moment nerezolvată. La intersecția cu Centura Sud situația e momentan blocată, Primăria Timișoara mai are de rezolvat câteva probleme cu utilitățile și cu câteva exproprieri de teren, pentru care ar avea deja acceptul proprietarilor.

Există promisiuni ferme că în 30 de zile se rezolvă situația, spune primarul din Moșnița Nouă, Florin Bucur, după ce ar fi discutat cu oficialii din Primăria Timișoara. Localitatea periurbană a Timișoarei este dependentă de acest drum, în acest moment există o singură cale de acces spre comună, drumul județean spre Buziaș, care traversează localitatea dintr-o parte în cealaltă. Drumul Boilor va oferi alternativa necesară, va putea fi folosit de cetățenii Moșniței care vin la Timișoara.

În mare parte drumul este realizat, blocajul apare la intersecția cu Centura Sud, unde trebuie realizat un nou sens giratoriu. Drumul Boilor este realizat de primăria timișoreană, iar fostul primar, Nicolae Robu, a încercat să forțeze mâna celor de la CNAIR, punându-i în fața faptului împlinit, amenajând rapid drumul, chiar înainte ca firma constructoare să ajungă cu centura în zona unde intersectează Drumul Boilor. S-a încercat ”convingerea” administratorului viitoarei centuri să facă din bani proprii intersecția, iar de aici s-a ajuns la blocaj. Un blocaj care nu s-a rezolvat nici acum.

Dar, în scurt timp s-ar putea duce la bun sfârșit situația.

Într-adevăr Primăria Timișoara aveau sarcina de a face exproprierile pe zona respectivă, unde vine girația, și de a muta tot ceea ce înseamnă partea de utilități. Printr-o adresă care am făcut-o acum ceva vreme am cerut să văd în ce stadiu sunt și mi-au comunicat că partea de utilități nu a fost rezolvată, partea de expropriere a fost finalizată și urmează să rezolve problema și cu utilitățile, pentru a se întâmpla și acea girație, intersecție tip girație la Drumul Bolilor. Eu sper că se va întâmpla până se va da în folosință, pentru că altfel noi vom rămâne cu în curând cu o singură cale de acces înspre Timișoara, adică drumul județean 592. Sperăm că va face, vor face ceea ce trebuie cei de la Timișoara și anul acesta vor grăbi cumva intensitate a lucrurilor pentru a ajunge ca acea girație să fie executată în paralel cu finalizarea centurii, până în vară”, a declarat Florin Bucur, primarul din Moșnița.

În ceea ce privește CNAIR, reprezentanții companiei au anunțat că aceasta și-a rezolvat partea de exproprieri, iar primăria timișoreană mai are de rezolvat aceleași proceduri pentru câteva fâșii de teren rămase, dar pentru care este deja obținut acordul proprietarilor. Ca și  termen de rezolvare a fost înaintată durata de 30 de zile.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

2 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

4 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

5 ore ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

6 ore ago