Publicitate

Ce este bushcraft? Oare se poate practica și la munte? (P)

Ești un aventurier și dorești să treci la pasul următor? Bushcraft-ul sigur este pentru tine – o aventură în inima naturii, sub cerul liber și printre vârfurile muntoase. Este o artă veche care cu siguranță te conectează cu natura și îți performează abilități avansate de supraviețuire. În acest articol, vei descoperi tot de ce ai nevoie pentru a fi pregătit de o aventură la munte și de ce echipament ai nevoie pentru a nu risca eventuale accidentări.

Sursă imagine: pixabay.com

Descoperă ce este Bushcraft-ului cu adevărat!

Pentru unii, bushcraft-ului este considerat ca un simplu picnic în aer liber, însă pentru alții, aceștia se consideră într-un alt univers, plin de frunze, ramură și pietre. Sălbăticia nu este un loc de joacă, nu știi niciodată ce te așteaptă după un tufiș, de aceasta este o artă a supraviețuirii pe care trebuie învățată prin experiență pas cu pas, începând cu plecarea într-o simplă pădure din marginea orașului, ajungând chiar pe un munte plin de pericole.

Niște pași foarte importanți când vine vorba despre bushcraft, sunt construirea unui adăpost perfect, aproape invincibil, aprinderea focului din surse naturale pentru a te încălzi și găsirea hranei cât mai rapid, înainte de sosirea serii. Totuși, toate pot lua o întorsătură mare, aceste sunt doar câteva provocări pe care le poți întâlni.

Știai că practicarea bushcraft-ului la munte este posibilă?

Sigur te crezi pregătit pentru plecare? Muntele este locul perfect pentru persoanele care au deja puțină experiență în bushcraft. Abilitățile dobândite în mai multe domenii precum navigare, construirea unui adăpost și găsirea unor resurse te vor pune la încercare în condiții cât mai extreme. Trebuie să știi cum să te adaptezi teritoriului și să nu-ți fie frică de sunete.

Oricând ar putea apărea niște schimbări rapide ale vremii, de aceea bushcraft-ul nu este atât de atrăgător pentru multe persoane. Totuși, fii sigur că ți-ai luat pereche de bocanci necesară și pleacă în aventura vieții tale! Dacă duci lipsa de încălțămintea necesară, o investiție poate schimba jocul și aduce confortul de care ai nevoie. Mai multe modele de bocanci poți găsi și aici: https://sportano.ro/incal-aminte-de-drume-ii/bocanci-de-munte.

N-ai putea pleca fără echipamentul necesar…

Bushcraft-ul este o poveste de spus la nepoți, cu siguranță îi vei uimi. Totuși, înainte de a începe experiența, asigură-te că ai tot echipamentul necesar la tine. Precum s-a menționat și mai sus, bocancii joacă un rol foarte important, mai ales pe terenuri accidentate, însă să nu uităm nici de importanța unei lanterne frontale – îți asigură viziunea de care ai nevoie în timpul orelor de întuneric. Echipamentul te va ajuta să realizezi că trăiești într-un lux chiar dacă ești la munte, iar dacă dorești o lanternă frontală turistică de lungă durată, vizitează acest link: https://sportano.ro/iluminate/lanterne-frontale-turistice-i-de-alergat.

Cu siguranță, natura este cel mai bun profesor. Pregătește-te cum se cuvine și lasă această aventură să-ți creeze amintiri pentru toată viața. Cu siguranță vei învăța multe lucruri noi și te vei pune la încercare împotriva provocărilor. Fii sigur că ai toate echipamentele necesare la tine, iar dacă duci lipsă de ceva, poți oricând să vizitezi website-ul nostru pentru o nouă investiție: Sportano.ro.

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

36 de minute ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

O oră ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

O oră ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

2 ore ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

3 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

5 ore ago