Politica

Din nou, din ciclul “Ăsta e proiectul meu!”. USR Timişoara: Proiectul Cetăţii, iniţiat de Ciuhandu, a stat zece ani în praf în timpul lui Robu

USR Timişoara a reacţionat după ce fostul primar Nicolae Robu a afirmat că (şi) proiectul privind reabilitarea bulevardului Cetăţii îi aparţine. Pas cu pas, cei din USR arată că proiectul a fost iniţiat de predecesorul lui Robu, Gheorghe Ciuhandu ulterior fiind uitat prin sertare timp de zece ani. Abia în anul electoral 2020 a fost scos la lumină de Robu, dar fără proiect tehnic.

USR Timişoara, printr-un comunicat de presă, a clarificat lucrurile privind paternitatea proiectului de pe blv. Cetăţii, după ce fostul primar Nicolae Robu s-a lăudat că şi acesta i-ar aparţine.

“Din nou Nicolae Robu se laudă cu ceva ce nu-i aparține, proiectul Cetății. Acum, că lucrările la Bulevardul Cetății s-au încheiat, iar circulația tramvaielor a fost reluată, USR Timișoara vine să clarifice proiectul de modernizare a Bulevardului Cetății, revendicat public de fostul primar Nicolae Robu”, transmit cei din USR,

Ei arată primii pași pentru reabilitarea Bulevardului Cetății au fost făcuți, la sfârșitul anului 2009, de administrația condusă de Gheorghe Ciuhandu, odată cu aprobarea HCL-476/15.12.2009.

“Timp de 10 ani, dosarul s-a umplut de praf în sertarele primăriei. A fost scos în anul electoral 2020, când a fost organizată licitația. Cu 14 zile înainte de alegeri, într-un exercițiu de imagine, Nicolae Robu, însoțit de reprezentanți ai primăriei și cei ai firmei câștigătoare, predă amplasamentul constructorului. La data predării amplasamentului, „proiectul meu” nu avea proiect tehnic”, au continuat reprezentanţii USR Timişoara.

În 2022, după revizuirea dosarului privind reabilitarea și întocmirea proiectului tehnic, administrația Fritz a dat emis ordinul de începere a lucrărilor, se arată în comunicat.

“A fost momentul în care Nicolae Robu a început să împrăștie în spațiul public ideea că Reabilitarea Bulevardului Cetății este proiectul său. Ideea a fost preluată și de susținătorii fostului edil. După 15 ani de la primii pași, lucrările de reabilitare a Bulevardului Cetății s-au încheiat, în februarie 2024, odată cu reluarea circulației tramvaielor”, afirmă cei din USR.

De altfel, chiar la inauguarea proiectului, primarul Dominic Fritz a fost întrebat  de ce se ferește să-i recunoască meritele lui Nicolae Robu din acest proiect.

„Uneori mi se reproșează că nu recunosc și contribuția predecesorului meu la investițiile din Timișoara și de aceea vreau să spun un mare mulțumesc domnului primar Ciuhandu, care în 2009, în decembrie, a votat în Consiliul Local studiul de fezabilitate pentru acest proiect și mă bucur că aproape 15 ani mai târziu, putem să și călătorim pe acest bulevard, reabilitat atât pe carosabil cât și cu tramvai”, a răspuns Dominic Fritz.

USR-iştii amintesc că nu este singurul proiect pe care Nicolae Robu l-a moștenit de la Administrația Ciuhandu, căruia nu i-a mulțumit și nici măcar menționat numele.

“Robu s-a plâns în nenumărate rânduri de „greaua moștenire” a lui Gheorghe Ciuhandu. Chiar și la șase ani după ce obținuse primul mandat. Gheorghe Ciuhandu i-a lăsat lui Nicolae Robu o moștenire de „doar” 37 de proiecte cu finanțare europeană. Dintre acestea, cele mai importante sunt pasajul Michelangelo; reabilitarea Centrului istoric; reabilitarea malurilor canalului Bega, extinderea rețelei de firobus în Dumbrăvița și Ghiroda, modernizarea Maternității de pe str. Odobescu (a inclus și dotarea cu aparatură), modernizarea și echiparea liceelor C.D. Loga, Nikolaus Lenau și J.L. Calderon. Conform declarațiilor date de Gheorghe Ciuhandu, valoarea totală a proiectelor primite de Nicolae Robu a fost de peste 170.000.000 euro. La toate acestea, trebuie adăugat Planul Urbanistic General, început tot de Administrația Ciuhandu, abandonat de Administrația Robu și finalizat de Administrația Fritz. Așadar, Reabilitarea Bulevardului Cetății nu este proiectul lui Nicolae Robu!”, se mai arată în comunicat.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nicolae Ciucă, sacrificat ritualic pe modelul Viorica Dăncilă

Din interiorul PNL a fost răspândită ştirea că decizia este ca şi luată, partidul urmând…

36 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 10 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 10.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

10 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

14 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

16 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

16 ore ago