Politica

Disputa din cadrul filialei PSD Dumbrăvița continuă. Mai mulți membri, semnatari ai susținerii candidatului PNL la postul de primar/Doc.

Declarați pe față susținători ai candidatului PNL la funcția de primar al Dumbrăviței, conducătorii demiși ai filialei PSD din localitatea periurbană a Timișoarei, fostul primarul Victor Malac și consilierul local Daniel Cioncă, spun că lista celor care nu o vor pe Alina Sperlea candidat la alegerile locale din acest an e mult mai mare. În sprijinul lor, cei doi transmit public și o listă a celor care nu susțin această candidatură.

”Având în vedere că în spațiul public încă se vehiculează faptul că subsemnații Victor Malac și Daniel Cioncă suntem singurii care ne-am arătat susținerea pentru candidatul PNL, Cristian Rusu, în cursa pentru Primăria Dumbrăvița, dorim să facem câteva precizări de interes public, o clarificare vehementă și necesară pentru a pune capăt acestor speculații nefondate. Contrar zvonurilor vehiculate, dorim să subliniem faptul că nu suntem doar noi doi cei care ne-am delimitat de dna Alina Sperlea și îl susținem pe candidatul PNL, Cristian Rusu. În realitate, toți membrii organizației PSD Dumbrăvița (mai puțin trei colegi) și-au manifestat susținerea pentru Rusu, așa cum poate fi atestat de lista semnatarilor, anexată acestui comunicat, cum ar fi prof. Ioan Peț – consilier local, Ioan Hațegan, Csiszer Lăcrămioara sau Prejneanu Radu.

Situația în care ne aflăm astăzi, situație pe care nu ne-am dorit-o niciunul dintre noi, se datorează faptului că președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, ne-a impus un om din afara organizației PSD Dumbrăvița, fără o consultare prealabilă, un om controversat, cu probleme mari de imagine și integritate, pe care nu îl acceptăm și nu îl vom sprijini în cursa pentru fotoliul de primar”, se spune într-un comunicat transmis public de pe un e-mail cu numele „psd.dumbrăvița” și semnat de ”Victor Malac, Președinte PSD Dumbrăvița, Consilier Local PSD Dumbrăvița”, respectiv de ”Daniel Cioncă, Vicepreședinte PSD Dumbrăvița, Consilier Local PSD Dumbrăvița”.

Vă reamintim că fosta conducere a filialei PSD Dumbrăvița a fost înlocuită după ce nu a dorit să susțină un candidat, despre care cei demiși spun că este impus de la ”județ”, de Alfred Simonis, fără a fi fost consultați membrii organizației. De asemenea, Adrian Pau, (re)sosit la PSD pe filiera Pro România, cu care PSD Timiș a semnat un acord de colaborare, a fost numit președinte interimar al PSD Dumbrăvița după demiterea conducerii în funcție a filialei.

Ne reafirmăm cu toții hotărârea de a sprijini candidatul PNL, Cristian Rusu, singurul pe care îl considerăm capabil să ducă Dumbrăvița pe drumul corect. Atât noi, cât și simpatizanții noștri PSD, suntem hotărâți să susținem o schimbare autentică pentru comunitatea noastră. Această decizie este fermă și irevocabilă. Nu vom tolera nicio formă de compromis sau manipulare în această chestiune”, se mai spune în anunțul semnat de Malac și Cioncă. În sprijinul lor, protestatarii au prezentat mai multe liste cu semnături ale membrilor PSD Dumbrăvița.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

11 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

14 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

14 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

15 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

15 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

16 ore ago