Administratie

În lupta cu nesimţiţii care aruncă gunoaie pe stradă, Primăria şi RETIM instalează camere de supraveghere în mai multe locaţii din oraş

Reprezentanţii Primăriei Timişoara şi ai RETIM vor instala camere de supraveghere într-o locaţie din Fratelia, în care timişoreni certaţi cu bunul simţ aruncă gunoaie. Decizia a fost luată după o discuţie cu cetăţeni din această zonă. În oraş au fost identificate 68 de locații unde se abandonează mai frecvent deșeuri.

Anul trecut au fost abandonate ilegal pe stradă 11 mii de tone de gunoaie în 2023, fiind idetificate 68 de locații unde se abandonează mai frecvent deșeuri. Reprezentanţii Primăriei Timişoara încearcă să-i atragă şi pe timişoreni în lupta împotriva nesimţiţilor cae abandonează deşeuri ilegal. Este și cazul comunității din Fratelia.

Angajaţi ai municipalităţii și ai RETIM au avut o întâlnire cu cetățenii din Fratelia pe tema rampei ilegale de deșeuri amplasate între străzile Cercului – Dimineții – I. P. Pavlov. Aici s-a luat decizia de-a fi instalată o cameră de supraveghere, a anunţat viceprimarul Ruben Laţcău.

“Aplicăm o soluție care s-a dovedit eficientă: instalarea de camere de supraveghere. Gunoaiele sunt aruncate, în principal, din mașini care opresc la semnul de circulația STOP, astfel că vom avea cameră de supraveghere video și panou de interdicție pe strada Dimineții, colț cu Pavlov. Printr-un efort minim, deșeurile pot ajunge la punctele autorizate. Țintă a reclamațiilor și în vizorul nostru, cei care ignoră regulile sunt amendați drastic. Mulțumesc timișorenilor pentru colaborarea în asigurarea unui mediu curat și sănătos”, a transmis Laţcău.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

4 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

4 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

5 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

6 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

6 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

9 ore ago