Administratie

Lovrinul va beneficia de un nou sistem de canalizare realizat de cei de la Aquatim, cu bani europeni

Societatea Aquatim va realiza la Lovrin un nou sistem de canalizare, înn lungime de 14  kilometri. Valoarea lucrărilor este de aproape 20 de milioane de lei plus TVA, fiind vorba despre un contract relicitat, după ce vechiul contract a fost reziliat ca urmare a nerealizării investiției.

Aquatim a semnat contractul de lucrări CL 30 Lot 1: „Execuție rețele de canalizare Lovrin – rest de executat”, cu Tubular Tehno Sistem S.R.L., având valoarea de 19.369.095,54 lei fără TVA și o durată de 24 luni pentru execuție și 48 luni garanție.

Acesta este un contract re-licitat, în urma rezilierii contractului semnat anterior, cu un alt antreprenor și face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020, etapa a II-a, din cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă (PDD).

Obiectul contractului îl constituie execuția rețelelor de canalizare din Lovrin, iar la finalul lucrărilor, locuitorii din Lovrin vor beneficia de rețele noi de canalizare cu o lungime de circa 14 km, 6 stații de pompare ale apelor uzate și conductă de refulare de circa 3 km. De asemenea, se vor reabilita conducte de canalizare cu o lungime de peste 1km.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(Etapa I + Etapa a II-a), are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.  Obiectivul vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș”, a anunțat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

O oră ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

3 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

3 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

4 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

7 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

7 ore ago