Primăria Timişoara

Primăria Timișoara a predat amplasamentul viitorului stadion Lego către constructor/VIDEO

Societatea care se va ocupa de ridicarea noului stadion modular al Timișoarei, ”Eroii Timișoarei”, care se va ridica în Calea Buziașului, a primit, din partea primăriei, amplasamentul unde acesta va fi amplasat. Viceprimarul Cosmin Tabără a anunțat că în curând va fi dat și ordinul de începere a lucrărilor.

”De Valentines Day venim cu o veste bună pentru timișoreni, pentru că astăzi am predat amplasamentul din Calea Buziașului pentru construcția stadionului de tip Lego, așa cum e cunoscut acum, redenumit de noi Eroii Timișoarei. Este un lucru și un pas important pentru Timișoara pentru că după zeci de ani începem construcția unui nou stadion la Timișoara. Un stadion care, chiar dacă este de 10.000 de locuri, pentru că va fi foarte util sportului și tineretului timișorean, aici vor fi competiții sportive, fotbal, rugby, dar și concerte. Este un singur pas în construcția acestui stadion, este un lucru important, în scurt timp vom da și ordinul de începere a lucrărilor. Până atunci, antreprenorul va începe organizarea de șantier”, a anunțat Cosmin Tabără.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 mp și avea un număr de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va putea fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiții sportive.

Termenul de execuție este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere. Valoarea contractului de execuție se ridică la 115 milioane de lei. Sursa de finanțare este bugetul local. Constructorul ales pentru acest proiect este societatea Tehnodomus, împreună cu  subcontractanții Techno Montaj Sistem, Instal Gas Corporation SRL, Energo Proiect, Atelier Decumanus, MC General Construct Alfa SRL și SC Contact Plus SRL

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

5 minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

32 de minute ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

9 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

17 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

18 ore ago