Politica

PSD Timiş, întrebare pentru Alin Nica: “Memorie scurtă sau ipocrizie?”

Prin intermediul unui comunicat de presă, PSD Timiş îi aminteşte lui Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, că, la rândul lui, s-a ocupat de racolări de primari înaintea alegerilor din 2020. Social-democraţii afirmă că, “deocamdată”, PSD și PNL au o alianță electorală doar pentru alegerile europarlamentare.

“Meciul” între “aliaţii” naţionali, PSD şi PNL, continuă în Timiş. Imediat după “Declaraţia” aleşilor PNL, a venit replica celor din PSD prin intermediul unui comunicat de presă.

“Memorie scurtă sau ipocrizie? La această întrebare ne-am dori să răspundem când citim declarațiile președintelui PNL Timiș, Alin Nica, dar ne este greu. Cuprins de furie după ce mai mulți primari și viceprimari liberali și-au anunțat trecerea la PSD, Nica a ieșit la atac, însă argumentele sale sunt foarte ușor de combătut. Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, a racolat cinci primari social-democrați din Sânandrei, Sacoșu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen și Valcani. Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie. Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec și iese în conferință de presă în sediul Partidului Național Liberal Timiș cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna”, transmit cei din PSD Timiş.

Social-democraţii îi amintesc lui Nica şi modul în care a împărţit banii de la Consiliul Judeţean.

“Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-și piardă mințile. Vorbește despre alianțe, dar realitatea este că între PSD și PNL există o alianță electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. În județ, singura alianță încă valabilă este între PNL și USR. Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre. Alianța pe care o clamează exista și când a împărțit banii primarilor din județ, iar edililor social-democrați le-a alocat 10% din bani. Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă”, se mai arată în comunicatul social-democraţilor.

În final, cei din PSD transmit în mod misterios că unii dintre cei care au semnat comunicatul PNL ar putea să treacă în scurt timp la social-democraţi.

“În final, mai trebuie menționat un aspect extrem de important: când zeci de primari și viceprimari părăsesc un partid care se află la guvernare, nu este decât vina conducerii partidului. Dar când ești incapabil să conduci, cauți vinovați în altă ogradă. Azi, Alin Nica, a pus aleșii locali să semneze o declarație de presă comună în care a înfierat tot ce mișcă în jurul lui, neasumată însă. Surpriza poate veni în zilele următoare, când unii din semnatari vor repeta acțiunea de sâmbătă”, se arată în finalul comunicatului PSD Timiş

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

16 minute ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

40 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

42 de minute ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

45 de minute ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

2 ore ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

6 ore ago