Timp liber

Echipa „2020”, o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, vine duminică la Timișoara pentru premiera filmului

Din 15 martie, în cinematografele din România rulează comedia românească ”2020”. Pentru a marca premiera timișoreană, regizorul Bobby Bărbăcioru, care alături de casa de producție Vent D’Est, aduce la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat – Remi Gold la World-Fest Houston), se va afla la Timișoara, la Iulius Mall, duminică de la ora 19.00.

Filmul „2020” s-a lansat oficial, prin avanpremiera de la Paris din 29 februarie de la Grand Rex, cel mai mare cinematograf din Europa, ce marchează istoria culturală a Parisului cu evenimente legendare. De la premierele lui Charlie Chaplin până la cea a filmului “2020”, un lungmetraj cu o exprimare aparte, comică, dar și dramatică, ce a intrat pe marile ecrane din România începând din 15 martie 2024. Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial care amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale, pe care am trăit-o cu toții.

Avanpremiera de la Paris a rulat cu sala plină, având un succes neașteptat. Echipa Vent D’ Est Films, alături de actori, invitați si personalități din lumea culturală, s-au bucurat de o seară vibrantă, plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador și prezentator al filmului “2020”, însoțită de oameni de cultură, susținători ai artei precum Simona Miculescu (UNESCO) și creatoarele de conținut Roxana Erdei sau Carmen Nișcov. Aceasta este prima comedie neagră românească de impact social cu premiera internațională în două capitale europene, reprezentând un eveniment de prestigiu ce a propulsat cinematografia românească la nivel internațional.

La granița dintre comedie neagră și tragicomedie cu accente burlești și chiar suprarealiste, filmul „2020” te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max și Gelu. Doi români descurcăreți, reveniți în țară în primele zile ale pandemiei, declanșând un vârtej amuzant și intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă și ilară, având o abordare surprinzătoare și curajoasă a pandemiei. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie.

Distribuția a fost atent selecționată pentru a aduce autenticitate personajelor. Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică, conectând publicul la emoții autentice și povești relevante.

Filmul, cu scenariul realizat de Gareth Brookes și Bobby Bărbăcioru, are o imagine semnată de Dragoș Bărbăcioru și o scenografie concepută de Cezar Curteanu.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

4 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

5 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

11 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

11 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

12 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

14 ore ago