Administratie

La Timișoara s-a deschis, duminică, Târgul de Paști/FOTO

Liturghia susținută duminică, de Paștele Catolic, la Domul din Piața Unirii, a marcat debutul ediției din acest an a Târgului de Paști de la Timișoara. De aici a pornit Alaiul Primăverii, pe un traseu spre Piața Libertății.

Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, a pornit de la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, spre Piața Libertății, unde va avea loc și un scurt spectacol al micilor „îngerași”. Tot în Piața Libertății a avut loc și un concert extraordinar de Paști al orchestrei simfonice „Lira”, care a oferit un program alcătuit din compoziții nemuritoare de Glazunov, Vivaldi, Strauss, Weber și Haciaturian.

Tot în Piața Libertății au fost amplasate mai multe căsuțe unde se comercializează alimente caracteristice perioadei pascale și diferite dulciuri apetisante.

Până pe 6 mai, vizitatorii de toate vârstele sunt invitați să se bucure de peste 70 de evenimente – de la concerte și recitaluri muzicale, la spectacole de dans, folclor, teatru, film, animație stradală, picnic, dar și ateliere pentru copii. Acestea vor avea loc în Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian, unde Târgul de Paști se va deschide pe 20 aprilie.

„Mă bucur că e foarte, foarte plin centrul, și nu doar în Piața Libertății, unde este târgul, ci și în celelalte piețe, în parcuri, a ieșit lumea la soare și vrem să atragem toți timișorenii și vizitatorii la acest târg de Paști. Avem peste 70 de evenimente. Din 20 aprilie încolo avem și un mic târg în Piața Traian pentru că vrem să aducem bucuria și în cartiere. Cred că anul acesta experimentăm și un pic cu alte forme de exponate aici în Piața Sfântul Gheorghe, pentru prima oară este amenajat. În Uszoda, o să fie o mică amenajare florală, astfel încât să întărim reputația Timișoarei ca orașul florilor, care aduce bucuria în lume și mă bucur că astăzi deschidem acest târg de Paștele catolic și o să-l închidem la câteva zile după Paștele ortodox. Sunt mai multe căsuțe cu mâncare, cu anumite obiecte meșteșugărești, pentru copii este un mic spațiu de joacă. Pentru prima oară deschidem fosta florărie din Piața Victoriei pentru diferite ateliere creative, unde copiii pot să picteze ouă de Paști”, a declarat primarul Dominic Fritz, prezent la Târgul de Paști.

În perioada 6-28 aprilie, fosta florărie din Piața Victoriei va găzdui ateliere cu tematică pascală, pentru copii. Programul acestora este de luni până vineri, între orele 9:00-12:00, iar la sfârșiturile de săptămână, între orele 10:00-13:00 și 15:00-18:00.

Foto: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago