Administratie

O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara

O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă.

Dotările includ piese specializate pentru diverse spații educaționale, mobilier specific pentru laboratoare de științe (mese, chiuvete inox, rafturi metalice de depozitare, dulapuri de depozitare specifice pentru laborator), mese pentru calculatoare, biblioteci, etajere, catedre, bănci și scaune de clasă din lemn masiv. Toate elementele sunt concepute pentru a spori confortul și siguranța elevilor, dar și pentru a facilita un proces de predare-învățare modern și interactiv.

Valoarea totală a achiziției de mobilier este de 707.980,00 lei, la care se adaugă TVA, contractul fiind atribuit firmei Dac Technology SRL.

În fapt, achiziția de mobilier este inclusă în proiectul ”Construcție și dotare Liceu Waldorf Timișoara”. Noul corp de clădire are 8 săli de clasă, 12 săli pentru laboratoare, ateliere și cabinete, o sală multifuncțională, două săli afterschool și spații administrative, oferind un spațiu modern de învățare pentru 446 de elevi din ciclurile primar și gimnazial.

Investiția pentru Liceul Waldorf include atât construcția noi clădiri, cât și dotarea acesteia cu mobilier, echipamente IT, materiale didactice moderne și material specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informație și crearea bazelor necesare pentru utilizarea noilor tehnologii.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 30 de milioane de lei, cu TVA inclus, din care 14 milioane lei sunt asigurați din fonduri europene, iar restul din bugetul local al Primăriei Timișoara.

Investiția în Liceul Waldorf reprezintă o parte esențială din eforturile noastre mai ample de modernizare a infrastructurii educaționale din Timișoara. Bugetul votat în Consiliul Local pentru anul 2024 prevede investiții în educație care însumează aproape 20% din bugetul de dezvoltare al orașului. Cu un buget record de peste 235 de milioane de lei, Primăria Timișoara asigură resurse financiare semnificative pentru investiții noi în infrastructura educațională, modernizarea școlilor și dotarea lor cu echipamente moderne.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

36 de minute ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

49 de minute ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

19 ore ago