Opinii

PNL Timiș s-a dus într-un loc mai bun, cu verdeaţă, unde nu-i durere, nici întristare, nici suspin

Știți scenele alea în care doi vrăjmași se confruntă dramatic. Unul are pistolul îndreptat către celălalt, iar așteptata victimă spune dârz: „Ar fi bine să nimerești din prima”. Căci altfel… Nu mai apucă să termine amenințarea spusă în pragul finalului, căci glonțul merge direct la țintă. Dacă nu nimerea, ar fi zis împușcatul, sigur i-ar fi băut sângele adversarului, căci unele dispute, ca în politică, așa sunt: „care pe care”. Din această pildă îmi imaginez cum a fost trasă „dubla” din filmul în care PSD Timiș va lua tot ce se putea lua în capitala Banatului.

Alfred Simonis ținea arma îndreptată spre Alin Nica, Primul este președinte interimar al Camerei Deputaților și ar vrea să scape de acel „interimar”. Mai este șeful organizației Timiș a PSD și ar vrea să mai rămână o vreme și acolo. Dar pentru ca asemenea scenario să se îndeplinească, Alfred Simonis avea nevoie de ceva ce este în buzunarul lui Alin Nica: președinția consiliului județean. Alin Nica este președintele Consiliului Județean Timiș, lider al filialei Timiș a PNL și n-ar fi avut nevoie de nimic de la Alfred Simonis decât de liniște și să se ducă…

Să se ducă naiba, vorba traducătorului din filme căruia îi este prea tare să zică în românește „fuck you”. Dar pentru Alfred Simonis niciun cuvânt nu este prea greu când își atinge țelul politic. Problema liberalilor este însă mai gravă. S-a tot zis că PSD a înghițit PNL după atâția ani de umilire a liberalilor prin decizii socialiste la guvernare. Asta nu este nimic pe lângă preluarea unei filiale din teritoriu. Căci ce se întâmplă acum în Timiș este o preluare corporatistă cu ajutorul inconștient sau murdar al acționarilor din interiorul firmei preluate.

Alfred Simonis ar face bine să meargă până la capăt dacă trage primul glonț spre Alin Nica, pare să spună victima Alin Nica. Căci PSD acum trebuie să preia tot, inclusive filiala PNL Timiș. Prin persoane delegate, firește. Atât de mare e ura lui Alin Nica pentru fenomenul Alfred Simonis căci nu va exista niciun viitor de colaborare între o organizație PNL condusă de Nica și una PSD, condusă de Simonis. Poate că nici n-ar fi atât de dureros din punct de vedere al alcătuirii majorităților din administrațiile Timișoara și CJ Timiș, căci pentru asta mai este USR-ul.

Nu degeaba a spus Simonis că Fritz este mult mai bun ca Robu. Apropos, cum va mai motiva PSD alegătorii după acea rezoluție implacabilă cu Fritz mai competent ca Nicolae Robu, candidatul PNL-PSD în Timișoara? Cum ar mai fi interesat un PNL condus de Alin Nica să facă campanie pentru cineva pus de Alfred Simonis la CJT? Din acest motiv, Simonis va merge mai departe, chiar dacă nu până la capăt. Asta însemnând că dintre cei 49 de primari PNL de acum jumătate de an nu știu câți vor mai rămâne pe listele liberalilor, în condițiile în care PSD va împarte tot ce înseamnă resurse și la centru, și la județ.

Iar pe componenta liberală din alianța centrală s-a văzut acum cât de poți baza în teritoriu. Dar nu vă întristați, dragi enoriași, PNL Timiș s-a dus într-un loc mai bun, “în loc luminat, în loc cu verdeaţă, unde nu-i durere, nici întristare, nici suspin…”.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

45 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

O oră ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago