Unul dintre principalele poduri din Timișoara, Podul Episcopal (Podul Mihai Viteazu) trebuie urgent reabilitat. Soarta acestuia a intrat în atenția Comisiei de Siguranță Rutieră de la Prefectura Timiș, ocazie cu care s-a încercat găsirea de soluții pentru reabilitarea de urgență.
Prima veste bună, Direcția de Cultură și proiectanții variantei reabilitate a podului au ajuns la un numitor comun, așa că s-a renunțat la o a doua bandă de circulație pe sens.
”Am convocat astăzi Comisia de Siguranță Rutieră pentru discuții referitoare la siguranța Podului Episcopal (Mihai Viteazu) din Timișoara. Concluzii: Problema siguranței podurilor este în atenția Primăriei Timișoara, existând o strategie în acest sens; Au fost depășite asperitățile dintre Primărie și Direcția de Cultură. Primăria a renunțat la varianta cu două benzi pe sens și în prezent se așteaptă clarificările proiectantului pentru avizul Direcției de Cultură. Abia apoi se poate demara o procedură de licitație pentru proiectare și execuție, după ce se identifică și sursele de finanțare; Există în prezent restricții de trafic pe pod. Dacă sunt respectate, nu e nicio emoție. Dar ce ne facem dacă vine un nebun cu un TIR de 40 de tone care nu ține con t de ele? Am solicitat ca echipajele Poliției Rutiere și ale Poliției Locale să urmărească subiectul cu atenție și să pedepsească eventualele încălcări ale regimului de tonaj pe pod”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.
Marea enigmă a acestuia este de ce nu au fost aduși proiectanții care au câștigat licitația , la Timișoara pentru discuții. Normal, din principiu acest lucru trebuia să se întâmple, de obicei când proiectezi din birou, fără să vezi situația din teren, apare o hibă.
”N-am să înțeleg de ce proiectanții pentru reabilitarea mai multor poduri din Timișoara au fost aduși chiar din Iași de fostele administrații. Asta în condițiile în care Politehnica Timișoara are specialiști redutabili în domeniu, dintre care unii ne-au asistat și în discuția de astăzi. În prezent, stăm și așteptăm completări la documentație. Dintre toate atribuțiile funcției de prefect, una din cele mai ingrate pentru mine este să mă rog de proiectanți să aducă completările solicitate în timp util, și am făcut-o de nenumărate ori, pentru majoritatea marilor proiecte de infrastructură din Timiș! N-ar strica o înăsprire a legislației pe acest subiect. Pentru că riscăm să ajungem o țară ținută captivă de proiectanți care nu-și fac treaba cum trebuie!”, a mai spus Ritivoiu.
La discuțiile de la Prefectura Timiș a fost prezent și viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.
Ianuarie este luna cu cele mai mari oferte și soldări la majoritatea brandurilor, iar magazinele…
Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Colinele Recaș anunță lansarea apelului de selecție pentru Măsura…
Anca Todoni, aflată pentru a doua oară la un turneu de Grand Slam pe tabloul…
Societatea de Transport Public Timișoara a anunțat că toate tramvaiele din parcul propriu vor fi…
În cursul zilei de 9 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier Timișoara, sub coordonarea procurorului din cadrul…
Fostul deputat PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că situaţia din filial condusă de Marilen…