Prefectura Timiş

Podul Mihai Viteazu, bun și cu o singură bandă. Comisia de Siguranță Rutieră, la sfat despre starea acestuia

Unul dintre principalele poduri din Timișoara, Podul Episcopal (Podul Mihai Viteazu) trebuie urgent reabilitat. Soarta acestuia a intrat în atenția Comisiei de Siguranță Rutieră de la Prefectura Timiș, ocazie cu care s-a încercat găsirea de soluții pentru reabilitarea de urgență.

Prima veste bună, Direcția de Cultură și proiectanții variantei reabilitate a podului au ajuns la un numitor comun, așa că s-a renunțat la o a doua bandă de circulație pe sens.

”Am convocat astăzi Comisia de Siguranță Rutieră pentru discuții referitoare la siguranța Podului Episcopal (Mihai Viteazu) din Timișoara. Concluzii: Problema siguranței podurilor este în atenția Primăriei Timișoara, existând o strategie în acest sens; Au fost depășite asperitățile dintre Primărie și Direcția de Cultură. Primăria a renunțat la varianta cu două benzi pe sens și în prezent se așteaptă clarificările proiectantului pentru avizul Direcției de Cultură. Abia apoi se poate demara o procedură de licitație pentru proiectare și execuție, după ce se identifică și sursele de finanțare; Există în prezent restricții de trafic pe pod. Dacă sunt respectate, nu e nicio emoție. Dar ce ne facem dacă vine un nebun cu un TIR de 40 de tone care nu ține con t de ele? Am solicitat ca echipajele Poliției Rutiere și ale Poliției Locale să urmărească subiectul cu atenție și să pedepsească eventualele încălcări ale regimului de tonaj pe pod”, a spus prefectul Mihai Ritivoiu.

Marea enigmă a acestuia este de ce nu au fost aduși proiectanții care au câștigat licitația , la Timișoara pentru discuții. Normal, din principiu acest lucru trebuia să se întâmple, de obicei când proiectezi din birou, fără să vezi situația din teren, apare o hibă.

”N-am să înțeleg de ce proiectanții pentru reabilitarea mai multor poduri din Timișoara au fost aduși chiar din Iași de fostele administrații. Asta în condițiile în care Politehnica Timișoara are specialiști redutabili în domeniu, dintre care unii ne-au asistat și în discuția de astăzi. În prezent, stăm și așteptăm completări la documentație. Dintre toate atribuțiile funcției de prefect, una din cele mai ingrate pentru mine este să mă rog de proiectanți să aducă completările solicitate în timp util, și am făcut-o de nenumărate ori, pentru majoritatea marilor proiecte de infrastructură din Timiș! N-ar strica o înăsprire a legislației pe acest subiect. Pentru că riscăm să ajungem o țară ținută captivă de proiectanți care nu-și fac treaba cum trebuie!”, a mai spus Ritivoiu.

La discuțiile de la Prefectura Timiș a fost prezent și viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago