Sport

Schengen? OK, dacă îi lăsăm noi… Leii din Banat, peste taurii austrieci

Suntem finalişti! Deşi nu au avut pe unde să se antreneze, că la Sala Constantin Jude decid alţii… deşi nu au avut respect de la cei în cauză, echipa de baschet a Timişoarei joacă o finală euro-regională!

După un parcurs excelent în Alpe Adria Cup, acolo unde în grupa ei s-a impus categoric, SCM Timişoara s-a calificat în Final 4-ul competiţiei, acolo unde a jucat cu Kapfenberg Bulls, echipa organizatoare a turneului.

Meciul nu a fost recomandat cardiacilor şi împotriva tuturor, alb-violeţii au demonstrat că numele Timişoarei e unic. 94-92 pentru gruparea bănăţeană care miercuri va juca cu trofeul pe masă.

A fost 94-92 pentru Timişoara, care a demonstrat cu vârf şi îndesat că locul ei era în marea finală, chiar dacă gazdele din Schengen doreau să demonstreze că istoria e alături de cei care… nu merită!

Un meci echilibrat, dar în care Timişoara a învins gazda din Austria… după un final incendiar, 94-92! Luka Mitrovic a terminat cu 29 de puncte, 8 pase decisive , Tyreek Scott-Grayson l-a urmat cu 20 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, iar Igor Kesar a avut 18 puncte, 7 recuperări și 8/9 la linia de fault.

În finală, SCM Timișoara se va duela cu deținătoarea trofeului, MKS Dabrowa Gornicza, care a trecut de Olomoucko, la capătul unei reprize suplimentare, în prima semifinală a turneului din Austria: 101-94. Confruntarea dintre timișoreni și polonezi va avea loc miercuri, 13 martie, de la ora 20.00.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

O oră ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

3 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago