Politica

Robu și Nica, desemnați oficial candidați! PNL merge înainte cu Gorghiu și Falcă la Europarlamentare/Foto

Liberalii timișeni au decis oficial cine va reprezenta partidul la proximele alegeri locale, dar și pe cine vor susține la Europarlamentare. Nicolae Robu, la Timișoara, și Alin Nica, la CJT, sunt alegerile PNL, în timp ce pentru mersul la Bruxelles vor fi susținuți veșnica ”bănățeancă” Alina Gorghiu, respectiv arădeanul Gheorghe Falcă.

Ca printr-o … surpriză, PNL Timiș a decis în Comitetului Director Județean, reunit vineri după-amiază să meargă pe liste proprii la alegerile locale.
Prima decizie luată cu unanimitate de voturi a rezultat în validarea candidaturilor pentru PrimăriaTimișoara și pentru Consiliul Județean Timiș. La Primăria Timișoara, din partea PNL Timiș, candidatul este Nicolae Robu, iar la CJ Timiș,candidatul PNL Timiș este Alin Nica. Președinți de organizații liberale din județ, primarii PNL, membrii BPJ și BPL PNLTimișoara, consilierii județeni și consilierii locali liberali din Timișoara, precum și conducerile organizațiilor interne din filialaTimiș, prezenți la ședință ca membri ai CDJ, au stabilit că la alegerile locale din 9 iunie 2024, PNL Timiș va merge pe liste proprii, având toată încrederea că reprezentanții Partidului Național Liberal din fiecare localitate a județului au forța, responsabilitatea, capacitatea și susținerea comunităților în care candidează”, este anunțul post-ședință al PNL Timiș.
După ce în urmă cu câteva zile vorbea despre o anumită alianță care ar fi … sabotată în Timiș de partidul aliat, Nica vorbește acum despre decizia de a merge prin propriile forțe la alegerile locale. El e sigur că cei propuși ca și candidați sunt, de fapt, persoanele cu prima șansă la posturile pe care candidează.
Timișul înțelege mișcarea strategică a BPN și a președintelui Nicolae Ciucă de stabilire a unei alianțe PNL și PSD la europarlamentare, dar la nivel local și județean păstrăm neatinsă identitatea de partid de dreapta. Primele două forțe politice românești și-au dat mâna pentru interesul României la Bruxelles și pentru a fi o forță în grupurile politice care contează cel mai mult în Parlamentul European, însă, aici, în Timiș, avem prima șansă și candidații câștigători atât pentru Primăria municipiului, cât și pentru Consiliul Județean. Anul acesta, pentru prima dată în istoria democrației de după ’89, vom avea administrație liberală și la Timișoara și pentru Timiș”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.
Deși la Europarlamentare alegerea nu e una ”teritorială”, partidul a decis și pe cine va susține la acest scrutin, derulat în paralel cu localele.
În cadrul CDJ al PNL Timiș au fost date voturi de susținere pentru Alina Gorghiu, ministră a Justiției, care candidează pentru un loc în Parlamentul European, și pentru Gheorghe Falcă, actual europarlamentar, care candidează pentru un nou mandat în PE”, este anunțul liberal.

Nu știm dacă transferurile spectaculoase au grăbit sau nu această ședință, cert este că PNL a reușit, cel puțin temporar, hemoragia de primari spre PNL. Totuși, chiar vineri a mai rămas fără unul dintre cei care au fost numiți pe listele partidului la precedentele alegeri, primarul de Vălcani, oricum un obișnuit al plecărilor între partide.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

3 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

5 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

5 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

6 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago