Politica

Scandalul din PNL Timiș, departe de a se fi încheiat. Nicolae Ciucă, la sediul filialei județene/FOTO

Lucrurile încep să se precipite din nou la nivelul PNL Timiș. Vineri dimineața, la inaugurarea noului terminal plecări externe de la Aeroportul Internațional Timișoara, președintele partidului, Nicolae Ciucă a fost întâmpinat de un grup de tineri liberali, care au protestat împotriva acordului cu PSD și a obligării susținerii lui Alfred Simonis pentru postul de șef al CJT.

La deschidere a luat parte chiar cel dat afară de partid de pe postul de șef al PNL Timiș, Alin Nica, surprinzător, în sală el a și dat mâna cu cei care l-au mazilit ca să iasă în Timiș ”cum trebuie”.

Atât Marcel Ciolacu, liderul PSD, dar și Nicolae Ciucă, liderul PNL, au fost  vizați de protest, tinerii liberali având pancarte pe care erau scrise mai multe slogane, care au vizat atât acordul politic, dar și promovarea lui Nicolae Robu ca și candidat susținut de PSD pentru primăria Timișoara: “Nicolae Robu, calul troian al PSD”, “Nu vindeți PSD Timișoara și Timișul”, ”Timișul și Timișoara sunt liberale”. ”Alin rezistă. Nica nu te lăsa”.

Cu doar o zi înainte, tinerii liberali s-au certat la cuțite cu Robu, iar jumătate dintre primarii liberali din județ, puși ca membri în BPJ, au boicotat ședința convocată de președintele filialei, impus de la București, Vasile Blaga.

La un moment dat, președintele Ciucă, la braț cu Lucian Bode, cel acuzat că ar fi artizanul pesedizării PNL Timiș, au plecat de la evenimentul de la aeroport, la sediul filialei, unde a fost Comitetul Director Județean al PNL Timiș, probabil pentru a lămuri membrii liberali cine e șeful acum. Printr-o postare pe Facebook a celor de la PNL Timiș se prezintă imagini cu cei aflați la discuții, inclusiv unii primari, care strâng mâna șefului, într-o mișcare care prezintă armonie în filială.

La aeroport, Nica a stat (sau a fost plasat de organizatori) chiar lângă Dominic Fritz, liderul USR Timiș. În ultimele zile se discută destul de mult despre susținerea lui Nica pentru un nou mandat la CJT, în Alianța Dreapta Unită, pe filiera Forța Dreptei.

La evenimentul care a marcat prezența conducătorilor PNL și PSD în Timișoara, manifestanții au ales să-și arate dezaprobarea față de decizia liderilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă de a-l prefera pe Alfred Simonis pentru poziția de conducere în Consiliul Județean Timiș, decizie ce l-a exclus pe Alin Nica.
Protestatarii PNL au lăsat mesaje puternice pe parcarea aeroportului, printre care: , subliniind astfel opoziția lor clară față de această mișcare politică percepută ca fiind nefavorabilă intereselor locale.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

5 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago