Scandalul din PNL Timiș, departe de a se fi încheiat. Nicolae Ciucă, la sediul filialei județene/FOTO

Lucrurile încep să se precipite din nou la nivelul PNL Timiș. Vineri dimineața, la inaugurarea noului terminal plecări externe de la Aeroportul Internațional Timișoara, președintele partidului, Nicolae Ciucă a fost întâmpinat de un grup de tineri liberali, care au protestat împotriva acordului cu PSD și a obligării susținerii lui Alfred Simonis pentru postul de șef al CJT.

La deschidere a luat parte chiar cel dat afară de partid de pe postul de șef al PNL Timiș, Alin Nica, surprinzător, în sală el a și dat mâna cu cei care l-au mazilit ca să iasă în Timiș ”cum trebuie”.

Atât Marcel Ciolacu, liderul PSD, dar și Nicolae Ciucă, liderul PNL, au fost  vizați de protest, tinerii liberali având pancarte pe care erau scrise mai multe slogane, care au vizat atât acordul politic, dar și promovarea lui Nicolae Robu ca și candidat susținut de PSD pentru primăria Timișoara: “Nicolae Robu, calul troian al PSD”, “Nu vindeți PSD Timișoara și Timișul”, ”Timișul și Timișoara sunt liberale”. ”Alin rezistă. Nica nu te lăsa”.

Cu doar o zi înainte, tinerii liberali s-au certat la cuțite cu Robu, iar jumătate dintre primarii liberali din județ, puși ca membri în BPJ, au boicotat ședința convocată de președintele filialei, impus de la București, Vasile Blaga.

La un moment dat, președintele Ciucă, la braț cu Lucian Bode, cel acuzat că ar fi artizanul pesedizării PNL Timiș, au plecat de la evenimentul de la aeroport, la sediul filialei, unde a fost Comitetul Director Județean al PNL Timiș, probabil pentru a lămuri membrii liberali cine e șeful acum. Printr-o postare pe Facebook a celor de la PNL Timiș se prezintă imagini cu cei aflați la discuții, inclusiv unii primari, care strâng mâna șefului, într-o mișcare care prezintă armonie în filială.

La aeroport, Nica a stat (sau a fost plasat de organizatori) chiar lângă Dominic Fritz, liderul USR Timiș. În ultimele zile se discută destul de mult despre susținerea lui Nica pentru un nou mandat la CJT, în Alianța Dreapta Unită, pe filiera Forța Dreptei.

La evenimentul care a marcat prezența conducătorilor PNL și PSD în Timișoara, manifestanții au ales să-și arate dezaprobarea față de decizia liderilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă de a-l prefera pe Alfred Simonis pentru poziția de conducere în Consiliul Județean Timiș, decizie ce l-a exclus pe Alin Nica.
Protestatarii PNL au lăsat mesaje puternice pe parcarea aeroportului, printre care: , subliniind astfel opoziția lor clară față de această mișcare politică percepută ca fiind nefavorabilă intereselor locale.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 29th, 2024 at 15:08 )

Asta-i toată organizația de tineret a PNL Timiș sau au venit și cu rudele? Ce șmecheri: au vrut să-i pipăie jandarmerițele alea frumoase!

Aoleooo a spus: (martie 29th, 2024 at 15:38 )

Ba nu merita Ni(mi)ca amenzile ce le luati!
Daca un balbait ca Ciuca va conduce, da-o naibii de treaba! 🙂 )))))

daniela a spus: (martie 29th, 2024 at 15:45 )

puradeii de PNL Timisoara, in toata gloria.

Probabil tot cei care au stat cu pancartele ascunzandu-si fetele in Marasti sau deranjau oamenii din centru mergand cu tricourile pe sub nasul lor.

Dan a spus: (martie 29th, 2024 at 15:46 )

Liberalii astia tineri sunt o gasca ce nu gandeste deloc. Pai incompetentul de nica a luat judetul pe persoana fizica ? NIca are ZERO rezultate in relatia cu bucurestiul si vrea sa condamne judetul asta la mediocritate ? Pai oricand in contextul actual simonis sau un pesedist e de preferat lui nica. Uitati-va la cat se zbate simonis pt proiectele mari din judet, versus nica ce a facut sensurile giratorii liliput de la judet si un drum de nici 5 km la granita cu carasul. Asa vrea el sa dezvolte potentialul Timisului ? Lasa-ne sa ne dezvoltam si du-te acasa.

Daniel a spus: (martie 29th, 2024 at 15:58 )

Posibil să nu se cunoască dar gestionarea aeroportului este în sarcina CL Timișoara și CJ Timiș astfel că este absolut normal ca președintele CJ și primarul să fie împreună acolo. De altfel prin cine știe ce concurs de împrejurări candidatul la postul de primar, Nicolae Robu, nu a fost prezent ceea ce constituie un gest de normalitate și susține posibilitatea ca acesta să candideze independent. În rest, lume de umplutură care nu avea ce căuta acolo decât să vină pentru protocol. Pe Blaga îl înțelegem că trebuie să își țină alcoolemia peste un anumit nivel pentru a funcționa în parametri.
În altă ordine de idei nu pot să nu observ că se fură nick-uri, posibil că s-a dat ordin de la USR.

Dinu a spus: (martie 29th, 2024 at 18:22 )

@Daniel…ești în eroare totală! CL Timișoara nu are absolut nimic cu Aeroportul! Nici obligații, nici drepturi. Și nici CJ Timiș nu cred că are. Aeroportul Timișoara este sub oblăduirea Ministerului Transporturilor.

EL a spus: (martie 29th, 2024 at 20:02 )

O iau de la cap😱

Baluba a spus: (martie 29th, 2024 at 22:03 )

Domnu’ Dan!observ că nu prea ai coloană!

Liana a spus: (martie 29th, 2024 at 22:51 )

@Dinu Nu iti manca timpul degeaba. Omul are la ore fixe de vegheat presa care zice concret ce se intampla si la comasati in partid. Ca in rest au ei destula „presa locala” cumparata care sa vaneze tabara pro Fritz. Asta stiu ei de 34 de ani doar cu campanie subterane si prin interlopi.

La sfarsit de saptamana probabil e si platit pentru munca lui de puradel politic.

drucker a spus: (martie 30th, 2024 at 08:11 )

9 poze , in care apar 5 protestatari !
Waw !
Ce sustinere uriasa are revolta PNL , impotriva Bucurestiului .
Sclavilor .

ion a spus: (martie 30th, 2024 at 08:46 )

Dinu are dreptate. Aeroportul e al ministerului transporturilor. Acum multi ani s-a incercat trecerea la CJT, dar guvernele de atunci nu au vrut.

Pe loc, în uitare, repaus !!! a spus: (martie 31st, 2024 at 16:01 )

Ciucă și-a arătat slăbiciunile și lipsa totală de stofă:
– ca șef al PNL-ului, adică inclusiv al protestatarilor (dacă nu cumva erau figuranți!); să-i întrebe ce sunt, din ce organizație fac parte, să-i invite să facă niște ședințe, să le aducă argumente etc.;
– ca al treilea om în stat;
– ca militar și general care ar trebui să aibă la degetul mic știința tuturor confruntărilor;
– ca om matur ce merge să vorbească cu niște tineri nemulțumiți.
Cu alte cuvinte, Ciucă trebuia să aibă vreo 4 perechi de kwae și instinct. O totală legumă care face rău nu numai PNL-ului, ci este un instrument pentru șubrezirea întregii vieți politice, și-așa leșinată în ultimii ani.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top