Administratie

Timișoara va avea o nouă bucată de centură circulabilă până în vară. Grindeanu, pe șantier: ”Centura nu are culoare politică”/Foto

Preluarea lucrărilor de pe centura sud de către grupul de firme conduse de către antreprenorul român UMB s-a văzut prin progresul investiției. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vizitat șantierul, vineri, și a spus că până în vară totul va fi gata.

La final de martie se va ajunge la un progres de 75%, spune ministrul.

Faţă de acum o lună, lucrările au înaintat, ne aflăm la 71%, probabil în martie vom ajunge la 75%. La final de iulie-august trebuie să terminăm centura sud. Acea reziliere, pe care am făcut-o în decembrie, a avut o finalitate bună fiindcă avem un constructor care se ţine de treabă. Se lucrează pe anumite tipuri de lucrări 24 de ore din 24”, a declarat Sorin Grindeanu.

Vă reamintim că Ministerul Transporturilor a reziliat anul trecut contractul cu antreprenorul italian care câștigase inițial contractul de execuție, care la relicitare a fost obținut de UMB. Oamenii antreprenorului român lucrează zi și noapte pe șantier, iar aceasta se vede. De altfel, Dorinel Umbrărescu a și fost prezent pe centură, el fiind o prezență extrem de discretă, nu a apărut în fața camerelor, nu a dorit să se laude sau să apară în față.

Grindeanu a subliniat că nu contează dacă el va mai fi sau nu ministru, că centura nu are culoare politică și nu depinde de o persoană.

Centura nu are culoare politică, alegerile vin şi pleacă, iar această centură trebuie terminată şi va fi terminată, indiferent cine e ministru al Transporturilor. Eu sunt mulţumit de stadiul lucrărilor, le mulţumesc constructorilor şi sper să ţină acelaşi ritm”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Contractul pentru centura sud are o valoare de 384 de milioane de lei, plus TVA, finanțarea fiind asigurată, în cea mai mare parte, prin Programul Operaţional Transport 2021 – 2027. Perioada de garanţie a lucrărilor e de zece ani.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago