Politica

Robu, la braț cu șefii de la București. Nicolae Ciucă anunță că decizia pentru CJ Timiș se ia luni

Nicolae Ciucă, președintele PNL la nivel național, a venit la Timișoara, braț la Braț cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, dar nu a avut nicio discuție cu Alin Nica, încercând să minimalizeze scandalul izbucnit la PNL Timiș. Pe de altă parte, Nicolae Robu a lipsit total din ”peisajul” produs vineri la sediul liberalilor timișeni, ca să apară braț la braț cu liderii celor două partide, pentru a se putea poza pe centura sud alături de aceștia.

Deși un număr mare de membri, primari, consilieri locali și județeni liberali, au fost alături de Alin Nica, condamnând decizia de a-l impune pe social-democratul Alfred Simonis, să ia locul de candidat la președinția CJT, Ciucă a încercat să reducă importanța acțiunii. A spus că e doar un eveniment local, care nu ar conta prea mult în ecuația generală, la nivel național, unde binele țării ar conta.

Totuși, a admis că a discutat cu Nica, la București, și a spus că o decizie finală asupra subiectului candidatului comun decis la nivel național se va tranșa luni.

Este o chestiune care din punctul meu de vedere se va rezolva și am transmis transparent și clar. Urmează luni să avem o ședință în coaliție. Ne interesează să găsim cea mai bună formulă astfel încât să câștigăm primăriile reședință de județ acolo unde nu avem primari. Cum la Capitală am găsit o formulă prin care ambele partide să asigure implicarea și sprijinul politic pentru un proiect”, a declarat Nicolae Ciucă.

Situația nu e singulară a Timișoara. Iar în ceea ce îl privește pe Nica, a vorbit despre interese personale.

„La fel vom face și în Timișoara, Brașov și Bacău. Când vine vorba de interesele personale, nu trebuie să le generalizăm, ci să ținem cont de scopul politic. Mai presus decât noi este interesul și obiectivele partidului.”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

El a încercat să găsească și o eventuală … vină, dacă nu se vor câștiga alegerile. În mod ciudat, tot filiala locală va fi de vină, deși opțiunea a fost impusă de la București. E pentru că nu se implică total, spune liderul PNL.

Răspunderea este a filialei pentru că aici nu e vorba doar de ce se întâmplă la nivel de persoană, de lider de filială, e vorba de întreaga filială. E o chestiune care vizează mobilizarea întregului partid. Conducerea centrală are obiectivul care vizează harta întregii țări.”, a mai subliniat Ciucă.

Robu, zâmbitor în spatele liderilor PSD și PNL

După ce la ședința liberalilor supărați Robu a fost inexistent, el a apărut zâmbitor, coborând din coloana auto a oficialilor ”vizitatori”. De ce apare Robu la un asemenea eveniment a răspuns din nou Ciucă. Se știa oricum din vara trecută că el va încerca să îl bată pe Dominic Fritz.

Nicolae Robu se află aici pentru că am decis de vara trecută și am decis să-și asume candidatura la Primăria Timișoara, iar faptul că domnul Nica a decis să nu fie aici, îi respect decizia”, a mai spus șeful liberalilor la nivel național.

La prânz, Nica spunea că, pur și simplu, nu ar fi fost invitat la conferința de presă de pe centură.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

32 de minute ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

2 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

3 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

3 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

3 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

3 ore ago