Sport

Un nume “supergreu” revine în ring în gala de la Timișoara

În cadrul galei BFC 4 de la Timișoara din 27 aprilie, în cadrul căreia campionul mondial IBA Flavius Biea își apără centura, organizatorii au confirmat prezența în ring a unui alt nume supergreu din boxul mondial, Cristian Ciocan.

Cunoscut și drept Christian Hammer, pugilistul este originar din Pechea, județul Galați, ca și celebrul său “frate de mănuși” Lucian Bute.

În iulie 2022, la ultima sa prezență în ring, Cristian Ciocan a pierdut meciul decisiv pentru centurile WBO International și WBC Silver în fața britanicului Joe Joyce, în Wembley Arena din Londra, fiind a 10-a înfrângere (5 KO) din cariera sa profesionistă.

Gălățeanul a învățat însă din insuccese, revenind de fiecare dată atunci când puțini credeau în puterea sa de a se reinventa. Cu atât mai mult cu cât pe lista celor care își pot trece in palmares o victorie în fața lui Ciocan sunt Hughie Fury, Luiz Ortiz, Alexander Povetkin (în lupta pentru centura WBO Internațional și WBA International), dar mai ales Tyson Fury, în lupta pentru centura WBO International. În același an, britanicul avea să-l învingă pe Wladimir Klitschko și să devină “greul” numărul 1 al planetei.

Ciocan, al cărui debut la profesioniști a avut loc în 2008, câștigă centura WBO Europe in 2012 în fața unui alt britanic, Danny Williams, pe care centură și-o apără cu succes în două rânduri, de fiecare dată acasă, la Galați. Titlul WBO Europe avea să îi revină in anul 2016, la Hale în Germania, apoi l-a păstrat după victoriile la David Price și Zine-Eddine Benmakhouf.

Revenirea lui Cristian Ciocan în ring la Timișoara va fi cu atât mai interesantă cu cât gălățeanul e tentat să intre și într-o altă luptă, cea politică, pentru a deveni primarul comunei natale, Pechea.
Până atunci însă, va trebui să bată în ringul de box pe 27 aprilie, in Sala Sporturilor Constantin Jude din Timișoara.

În altă ordine de idei, Flavius Biea își continuă antrenamentul la Biea Boxing Gym, organizatorii aflându-se în tratative avansate pentru stabilirea adversarului. În acest moment în pole-position pentru a-l întâlni pe campionul timișorean este Placido Ramiro Sánchez din Columbia, un pugilist cu 25 de victorii la profesioniști, dintre care 18 prin KO și doar 4 înfrângeri.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

38 de minute ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

17 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

17 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

18 ore ago