Administratie

Demolare și licitație pentru constructor în paralel, pentru noul stadion. Deocamdată, propunere teoretic realizabilă

O soluție propusă pentru accelerarea ridicării unui nou stadion de mari dimensiuni la Timișoara ar fi realizarea, în paralel, a demolării actualei arene deja închisă circuitului sportiv, și a licitației pentru desemnarea constructorului care să se ocupe de cea nouă. Deocamdată, soluția pare doar … teoretică.

Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, a vorbit despre o asemenea măsură, la Radio Timișoara. Deși, teoretic, pare una frumoasă, practic e destul de dificil de realizat. Deocamdată tot proiectul e la stadiul de tot felul de hârtii, atât la București, de unde se decide construcția și finanțarea, dar și la Timișoara, unde Consiliul Județean Timiș nu se poate ocupa de demolare, atât timp cât nu există o hotărâre de guvern care să decidă construirea noii arene.

Să încercăm să le facem un paralel și atunci când, practic, demolarea e finalizată, licitația să fie deja câștigată și să putem da ordinul de începere. Altfel, mai pierdem câteva luni de zile. Este un obiectiv extrem de important și acesta, pentru că și din punctul ăsta de vedere al infrastructurii sportive, suntem la pământ. Din păcate, Timișoara și acest capitol a fost lăsată la urmă, dar vina este împărțită de aroganța bucureștenilor, decidenților, dacă doriți, dar și de incompetența și, de asemenea, aroganța politicienilor mărunți pe care i-am trimis la București și care n-a reușit să obțină cu pumnul în masă, dacă e nevoie, proiecte pentru acest județ”, a declarat Alfred Simonis, șeful PSD Timiș, la Radio Timișoara.

Așadar, teoretic, totul e frumos, dar în practică tot nu se poate face încă nimic. O colaborare ”la proiect” între Alfred Simonis și liderul CJ Timiș, Alin Nica, e greu de așteptat, fiind una de tip ”uleiul și apa”.

Totuși, ceva pași s-au făcut, la București stadionul a fost trecut prin tot felul de comisii și comitete și se apropie vertiginos de momentul hotărârii de guvern. Pe plan local, CJT a făcut și aceasta o comisie, care să numere obiectele de inventar și ceea ce se mai poate recupera de pe bătrânul stadion. De asemenea, în buget au fost prevăzute ceva sume pentru așteptata demolare, dar acestea par insuficiente.

Până atunci s-a lansat propunerea de a se lua scaunele de plastic de pe stadion și acestea să fie date la arenele sătești din județ, unde să devină tribune.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

3 minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago