Smartphone-ul este una dintre cele mai importante invenţii ale secolului. Precum multe alte invenţii deosebite, acesta vine la pachet atât cu avantaje, cât şi cu dezavantaje. Ce-i drept, acesta ne ajută să comunicăm mai uşor, să accesăm informaţii în câteva secunde sau chiar să lucrăm de oriunde. Pe de altă parte, smartphone-ul ne poate capta atenţia un pic prea mult, mai ales când vine vorba de reţele sociale.
Dacă vrei să petreci mai puţin timp pe telefon, există soluţii pe care le poţi aplica oricând. Descoperă-le mai jos:
Setează un target
Dacă vrei să petreci mai puţin timp pe telefon, este bine să ştii cât timp petreci în prezent, ca să îţi fie mai uşor să setezi obiective realiste. Indiferent de tipul de telefon, vei găsi în secţiunea Setări informaţii despre numărul de minute sau ore petrecute pe smartphone. Mai mult, poţi chiar să vezi cât timp petreci pe fiecare aplicaţie în parte.
Odată ce ai aflat câte ore sau minute stai zilnic pe telefon sau chiar o medie săptămânală, este momentul să îţi setezi un target. Poţi să începi cu paşi mici. Spre exemplu, dacă petreci 4 ore pe telefon zilnic, îţi poţi propune să reduci cu o oră acest timp, în decursul unei luni.
Şterge aplicaţiile de care nu ai nevoie
Magazinele de aplicaţii mobile sunt foarte ofertante în ziua de azi. Practic, ai o aplicaţie pentru aproape orice, fie că vrei să urmezi cursuri online, fie că vrei să meditezi sau să faci shopping online.
Pentru a petrece mai puţin timp pe smartphone, încearcă să ştergi toate aplicaţiile de care nu ai nevoie sau pe care le foloseşti foarte rar. Păstrează doar acele aplicaţii pe care chiar le foloseşti şi care îţi sunt utile într-un fel sau altul.
Păstrează telefonul la distanţă
Ce ar fi să nu mai ai mereu telefonul la îndemână? În acest fel, vei elimina tentaţia de a-ţi petrece fiecare moment pe smartphone. Spre exemplu, înainte de culcare, îţi poţi lăsa telefonul într-o altă cameră sau cât mai departe de noptieră. Astfel, te poţi concentra pe alte activităţi, mai relaxante, înainte de culcare. De la lectura şi până la meditaţie sau journaling, ai destule variante din care să alegi. Vei avea un avantaj şi dimineaţă, când îţi poţi începe ziua fără telefonul mobil.
Poţi aplica aceeaşi strategie şi atunci când lucrezi. Astfel, pauzele nu vor mai consta în timp petrecut pe telefon, ci le poţi transforma într-un mod plăcut. O pauză este un moment foarte bun pentru o gustare, socializare cu colegii sau lectura.
Dedică-ţi mai mult timp
Atunci când alegi să îţi dedici mai mult timp şi să ai grijă de tine, te vei bucura de activităţi fără telefonul mobil. Creează-ţi o rutină de beauty, ba chiar şi una de îngrijire a părului. O mulţime de proceduri de îngrijire se pot realiza uşor acasă, în special cele ce ţin de coafură. Cu o placă de păr poţi realiza coafuri diverse, de la păr drept la bucle, fără să trebuiască să pleci de acasă. Investeşte într-o placă de păr performantă, cu tehnologie avansată, care să protejeze împotriva degradării. Desigur, este esenţial să foloseşti protecţie termică indifferent de tipul de placă de păr sau ondulator pe care-l alegi.
În afară de placa de păr pentru coafura acasă, mai poţi investi în produse de beauty, aparate de masaj sau aparate pentru tratamente faciale.
Bucură-te de hobby-uri
De ce să nu înlocuieşti timpul petrecut pe telefon cu hobby-uri mai benefice? Dacă ai deja un hobby, atunci încearcă să găseşti timp pentru acesta, fie zilnic, fie săptămânal sau de câteva ori pe lună. În cazul în care nu ţi-ai descoperit încă pasiunile, acesta poate fi momentul perfect să o faci. Lasă telefonul deoparte şi testează activităţi ce te atrag. Poate fi vorba despre sport, croitorie, design, limbi străine sau scris, orice îţi trezeşte interesul.
Ca să foloseşti telefonul mai rar, încearcă să ştergi aplicaţiile de care nu ai nevoie, să păstrezi uneori telefonul la distanţă, mai ales înainte de culcare sau la trezire, dar şi să dedici mai mult timp hobby-urilor.
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…