Timp liber

Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă generație și propune evidențierea diferitelor moduri de a crea și de a sublinia subiecte de interes fără a le politiza excesiv.

Expoziția  „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” vine și în sprijinul misiunii Fundația Art Encounters, hrănind dialogul, cunoașterea, cercetarea și experimentul.

“Scopul acestei expoziții este de a evidenția moduri de a crea și de a sublinia subiecte de preocupare, fiecare artist fiind ca un grădinar interesat să încurajeze viața naturală, biodiversitatea artistică, să varieze “habitatele” și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabilă. Expoziția este gândită ca o curea de transmisie, un dispozitiv activ, accelerator, dinamic, ce se adresează atât publicului (aducând ceva nou în atenția lui), cât și artistului (asigurându-se că vizibilitatea nu este doar o formalitate, ci o provocare care îi pune în discuție munca). În ceea ce privește selecția artiștilor, singularitatea este un criteriu, cu atât mai mult cu cât structurarea lumii artei și a cursurilor sale de instruire tinde să uniformizeze practicile.“, a declarat Ami Barak, curatorul expoziției.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până sâmbătă, la sediul permanent al Fundației Art Encounters, din Bd. Take Ionescu 46C (Casa ISHO, etaj 1),  între orele 12:00 – 18:00, oferind, de asemenea, câte un tur ghidat, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00.

Astfel, pe 28 martie, de la ora 18:00, are loc vernisajul expoziției  în prezența artiștilor și a lui Ami Barak, curatorul expoziției, iar pe 29 martie, de la ora 18:00, publicul este invitat la un  eveniment special „Meet the Artists”, un dialog deschis în prezența artiștilor și a lui Ami Barak.

*Intrarea este liberă

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

15 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

15 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

15 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

16 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

17 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

19 ore ago