Administratie

CJ Timiș pregătește despăgubirile pentru realizarea noului sens giratoriu de la bifurcația spre Sânandrei, de pe DN 69

CJ Timiș pregătește peste 9,5 milioane de lei din bugetul județului pentru fi plătite exproprierile necesare pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția drumului național dintre Timișoara și Arad și drumul județean care leagă acest drum de Sânandrei. Vă reamintim că pentru acest drum județean a fost aprobată extinderea la patru benzi, ceea ce face necesară amenajarea unui astfel de sens giratoriu, amenajare care va oferi și o siguranță sporită circulației rutiere, pentru o zonă unde s-au întâmplat numeroase accidente.

Consiliul Județean Timiș a aprobat în 2023 o hotărâre care stabilește indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție publică “Amenajarea intersecției DJ692A cu DN69 (Sânandrei)“. Amenajarea intersecției DJ692A cu DN69 (Sânandrei) presupune un necesar de terenuri care nu fac parte din domeniul public al județului și care trebuie dobândite prin expropriere. Pentru aceasta, suma necesară nu este deloc una neglijabilă. Astfel , printr-un proiect de hotărâre supus plenului CJT se stabilește ”aprobarea ca justă despăgubire pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică, suma globală de 9.592,91 lei, compusă din sumele individuale aferente despăgubirii”.

Conform indicatorilor tehnico-economici adoptați în 2023, valoarea investiției pentru noul sens giratoriu este de 3,4 milioane de lei, din care 2,8 milioane de lei lucrări de construcții, sume cu TVA. Durata de execuție estimată pentru investiție este de șase luni.

Suprafața totală care ar urma să fie expropriată este de 2814 metri pătrați. Lista terenurilor care vor fi expropriate include șase poziții, dintre care patru aparțin aceleiași societăți, Agroandrei SRL Timișoara. Pe listă mai apar West Studio SRL și Romfe – Agro SRL, cea din urmă având și cea mai mare suprafață care ar urma să fie despăgubită, cu 1.098 de metri pătrați.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

8 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

8 ore ago