Eveniment

Cu vaporașul de la Timișoara la Concursul Internațional Gastronomic, la Otelec. Bucătarii din Serbia sosesc pe apă/FOTO

Localitatea Otelec, găzduiește în această sâmbătă, un Concurs Internațional Gastronomic, în organizarea  Asociației Ótelek Magyarul Magyarokért. Evenimentul a ajuns la cea de a noua ediție și are loc în proximitatea fostului port din localitate. Cu această ocazie, STPT va oferi o cursă specială, navală, pe Bega, între Timișoara și Otelec.

Evenimentul are caracter internațional, iar din Titel, Serbia – locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre – o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la Concursul internațional de gastronomie din localitate. Evenimentul devine, astfel, primul de tip gastronomic local ce atrage participanți străini pe calea apei, întărind statutul localității Otelec de destinație de turism cultural durabil.

Mai mult decât atât, într-un parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, Primăria Comunei Otelec va pune la dispoziția timișorenilor un vaporetto, care va pleca din oraș, sâmbătă, 27 aprilie, ora 8,30 din stația de la Catedrala Mitorpolitana și se va întoarce din Otelec la ora 17,00. În plus, cei care doresc să rămână mai mult la festivalul gastronomic, vor avea la dispoziție și un autobuz, care va pleca din Otelec spre Timișoara la ora 20.00.

Concursul internațional de gastronomie este organizat în localitate de Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért și aduce în acest an pe malurile Begăi din Otelec 16 echipe din România, Serbia și Ungaria. 

Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Pentru că bucătăria maghiară înseamnă mai mult decât gulaș”, spune Ștefan Kozma, președintele asociației. 

Și nu va fi un concurs oarecare, pentru că se va juriza nu doar felul mâncării, ci și felul în care se pregătește rețeta, cum se face curățenie la locul pregătirii și chiar cum se distrează echipa. 

Este un eveniment pentru promovarea culturii și gastronomiei locale, dar și a comunității. Concursul va începe la ora 9,00, cu pregătirea echipelor și va dura până la ora 13,00, când are loc jurizarea. După concurs, toți oamenii pot degusta felurile de mâncare pregătite”, mai precizează Ștefan Kozma. 

Prin urmare, sâmbătă, 27 aprilie, puteți bifa o premieră: luați vaporașul din Timișoara, admirați natura de-a lungul malurilor Begăi până la Otelec, debarcați, vizitați Muzeul satului din Otelec, faceți o vizită la Galeria de design contemporan LUN din Iohanisfeld și reveniți, pentru o masă bună, la Otelec. 

Vor fi gulaș, ciorbă de pește, kurtos kolacs, prăjituri de casă, pălincă și multe altele, inclusiv un moment muzical susținut de invitatul special Szarvas Lajos”, promit organizatorii.

Biletul cu vaporetto costă 40 de lei dus-întors.

Societatea de Transport Public Timișoara a anunțat că pune la dispoziția doritorilor, o cursă specială de vaporetto, cu un număr limitat de 45 de locuri. Costul biletelor dus-întors este de 40 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii peste 7 ani.  Vaporașul va pleaca de la stația Catedrala Mitropolitană spre Otelec la ora 08:30, iar întoarcerea spre Timișoara este programată din Portul Otelec, la ora 17:00. Locul pe vaporetto poate fi rezervat până vineri, la numărul de telefon 0740 318 101, disponibil între orele 08:00 și 16:00.

Pentru a vă bucura mai mult timp de atmosfera festivalului, S.T.P.T. oferă și o cursă specială de autobuz pentru retur, cu plecare din Otelec la ora 19:00. Îmbarcarea în autobuz se va face doar pe baza biletului achiziționat la plecarea din Timișoara, cu vaporașul.

Suntem încântați că Societatea de Transport Public Timișoara se alătură cu această ocazie și altor promotori ai călătoriilor pe apă, care vor veni din Serbia cu ambarcațiunile, în amonte pe Canalul Bega, pentru a se bucura alături de noi de experiențe culinare și culturale unice. Te așteptăm cu nerăbdare să te îmbarci alături de noi către Festivalul Gastronomic din Otelec și să ne bucurăm împreună de deliciile culinare și tradițiile locale!”, a anunțat STPT.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

7 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

7 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

8 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

8 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

9 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

11 ore ago