Nu, voturile nu vin de la un grup de vechi liberali, extaziaţi că, în timp ce mai toţi liderii PNL-işti erau în centrul Timişoarei, Nicolae Robu era pe centură ca să plece genunchiul în faţa activului de partid PSD. Şi nu, nu de la intelectualii şi universitarii timişoreni decişi ad-hoc să-l voteze pe candidatul PSD la Primăria Timişoara. De fapt fostul primar când aude de elite intelectuale nu scoate pistolul, dar i se încărunţeşte părul, având nevoie de o cisternă de gel estompator. (Între noi fie vorba şi intelectualii când aud de Robu îi apucă instantaneu un râs homeric.)
Înainte de-a vă dezvălui de unde vin cele 60 de voturi dintr-un foc, haideţi să vă istorisesc o foarte scurtă poveste… nu din Bronx, ci din Timişoara. Se face că la începutul anilor 90, acei ani haiduceşti în care cei care aveau mai mare tupeu puneau mâna pe ceva şi nu se mai lăsau duşi, e drept şi cu largul sprijin al autorităţilor, un individ s-a pus stăpân pe cel mai matre ştrand din Timişoara, Termal. În timp s-au mai schimbat patroni, firme, cert este că din 2004 ştrandul a ajuns în posesia unui anume Husam Hajjar.
Poate trebuie spus că în această perioadă, în multe seri se organizau la ştrand chefuri monstruoase la care participau şi procurori şi judecători şi poliţişti şi… evident interlopi. Că doar, mai ales în acei ani, unde era interlopul era şi poliţsitul. Şi viceversa.
În acelaşi timp au existat tot felul de procese între primărie şi cei de la ştrand. Dar se ştie cum stă treaba la astfel de procese. Ca autoritate publică, atunci când vrei s-o tărăgănezi o tărăgănezi. Şi dacă te mai ajută şi magistraţii, mai poţi să şi pierzi. Cert este faptul că din 2014, nu s-a mai plătit nicio chirie la primărie, ştrandul fiind însă exploatat. Culmea tupeului, patronul a pretins 7 milioane de euro, bani pe care cică i-ar fi investit aici. 7 milioane într-o groapă de gunoaie, cum se poate vedea în imagini. Dar dse ştie că în România, să dovedeşti nişte „investiţii”, poţi să faci rost de facturi pe toate drumurile şi pentru orice, inclusiv la ţiganii din Strehaia.
Pe repede înainte, în iunie 2021, Primăria deschide un ultim proces de evacuare pe care l-a câştigat definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la finalul anului trecut, pentru ca la începutul lunii martie, să evacueze ştrandul. Mă rog, mizeria de aici.
Într-o formă sau alta, povestea de la Termal, respectiv domeniu public ocupat de diferşi „investitori”, s-a întâmplat în multe locaţii din Timişoara. Cu largul concurs al autorităţilor.
Iar acum şi răspunsul la întrebarea din start. Imediat după evacuarea ştrandului, fiul fostului patron, Ziad Hajjar, i-a promis lui Nicolae Robu nu doar votul său, ci şi a altor 40-60 de persoane. Şi aici avem răspunsul şi privind „autorităţile” care au închis ochii la acest jaf sistematic din banii timişorenilor.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…