Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT.
Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”, manifestare adresată specialiștilor din industrie, cercetare și învățământ superior.
Conferința are o tematică largă care se referă, în general, la noutățile privind dezvoltarea procedeelor, materialelor și aplicațiilor industriale din domeniul sudării, accentul fiind pus asupra următoarelor direcții:
• Stadiul actual și tendințe în dezvoltarea sudării și a tehnicilor de îmbinare;
• Robotizare şi inteligenţă artificială în domeniul sudării;
• Fabricație aditivă şi procese conexe;
• Informatizare și digitalizare în domeniul sudării;
• Modelarea și simularea proceselor de sudare și a comportării materialelor la sudare;
• Fabricația ecologică, aspecte de mediu şi de sănătate în ingineria fabricației;
• Metode avansate în controlul de calitate şi nedistructiv al îmbinărilor sudate;
• Design și artă în ingineria sudării.
Programul conferinței include o secțiune tehnico-comercială precum și expoziția „Artă sudată”. Tot în cadrul evenimentului se vor desfășura concursurile ASR „Tineretul creează” și „Tineretul sudează”- faza finală, precum și o ședință deschisă a Comitetului Tehnic ASRO CT 39 „Sudare și procedee conexe”.
Deschiderea oficială a conferinței și sesiunea plenară vor avea loc joi, 18 aprilie 2024, începând cu ora 9:30, în amfiteatrul N110 al Facultății de Mecanică.
În sesiunea plenara a conferinței vor fi 4 invitați internaționali: profesorii S.T. Amancio de la TU Graz – Austria, A. Sedmak de la University of Belgrade – Serbia, V. Grabulov – DUZS – Serbia și dl E. Miklos de la Linde GmbH (Germania).
La expoziția de artă sudată, prezentă pe tot parcursul conferinței vor fi exponate de la Galați, Cluj, Timișoara. În cadrul expoziției va expune sculptorul Bogdan Nueleanu.
Lucrările incluse în programul conferinței vor fi publicate într-un volum care se va distribui participanților pe suport electronic. Lucrări selectate vor fi publicate ulterior conferinței în revista ASR „SUDURA”.
Fondarea Asociației de Sudură din România este consecința unei tradiții în domeniul sudării în țara noastră, care a început chiar la Timișoara, prin constituirea, în 1937, a Cercului pentru Încurajarea Sudurii și, ulterior, a înființării primei specializari de sudură, la Institutul Politehnic Timișoara, de către academicianul Corneliu Mikloși.
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…