Politica

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în partid ale foştilor PNL-işti Emil Şerpe şi Adrian Faur.

În ultima şedinţă a Biroului Permanent Local (BPL) al PNL Timişoara au fost supuse la vot adeziunile depuse de patru foşti membri ai partidului, care au fost demişi sau au demisionat din PNL. Singurul acceptat a fost Alin Popoviciu, fost secretar general al PNL Timiş în perioada în care organizaţia era condusă de Nicolae Robu. Popoviciu a fost demis din partid în noiembrie 2020, la puţin timp după ce Alin Nica a preluat conducerea PNL Timiş. El a contestat atât în forurile din partid, cât şi în instanţele civile, decizia finală din justiţie fiind dată în martie 2022, moment în care a pierdut şi calitatea de consilier judeţean. Odată cu plecarea lui Nica din fruntea filialei, Popoviciu a reapărut în culisele filialei, fiind considerat şi un apropiat al lui Vasile Blaga, preşedintele interimar al PNL Timiş. Chiar dacă a fost exclus din PNL, Popoviciu şi-a păstrat destule de multe relaţii în partid (a fost două mandate şi deputat PDL), una dintre acestea fiind cu secretarul general Lucian Bode, împreună cu care a complotat îndelung împotriva lui Nica.

Catalin Iapa Nicolae Robu

În schimb, în aceeaşi şedinţă au fost respinse adeziunile lui Cătălin Iapă, Emil Şerpe şi Adrian Faur. Toţi trei, dar în special primul, sunt consideraţi apropiaţi ai lui Nicolae Robu. Respingerea acestor adeziuni denotă şi faptul că Robu are încă mari probleme în propriul partid.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

24 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

50 de minute ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

10 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

16 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

17 ore ago

La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”

În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie…

19 ore ago