Politica

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor Pavel şi Luchian Savu, acestora fiindu-le interzise candidaturile. Ei vor fi înlocuiţi chiar de… fiii lor, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Şi la Recaş şi la Şandra, sunt candidaţi comuni PSD-PNL.

Modelul Piedone de-a lăsa primăria moştenire prinde prozeliţi şi în Timiş. Sâmbătă, Tribunalul Timiş a decis, sentinţele fiind deinitive, că Teodor Pavel şi Luchian Savu nu mai au dreptul să candideze pentru scaunul de primar în oraşul Recaş, respectiv comuna Şandra. De menţionat că Savu nu mai este primar din februarie 2023, fiind demis din funcţie, în urma unui raport de incompatibilitate emis de ANI. El se judecă şi acum în această speţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiție. De facto, Savu conduce şi acum Primăria Şandra.

Luchian Savu

În ambele cazuri, candidaturile au fost respinse din cauza unor incompatibilităţi emise de ANI, deşi Pavel Teodor nu a fost suspendat din funcţie, ci doar i s-a reţinut 10% din salariu. De menţionat că şi la Recaş şi la Şandra PNL nu are candidaţi, susţinând candidaţii PSD. De menţionat că Pavel a ajuns primar prima dată în 2012, fiind susţinut de PNL, în 2014 trecând la PSD. Savu a ajuns prima dată primar tot în 2012, pe lista PSD, a trecuta la PNL în 2016 şi s-a întors în PSD în acest an.

Partea interesantă a lucrurilor este că sâmbătă, imediat după aflarea sentinţelor, s-a decis la nivelul PSD ca cei doi să fie înlocuiţi cu proprii fii, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Potrivit unor surse din PSD s-au luat aceste decizii pentru a fi păstrate numele celor doi primari. Ei trebuie să adune semnături până marţi, 30 aprilie, ultima zi în care se mai pot depune candidaturile.

În Timiş a mai existat un astfel de model la Ghiroda, tot la PSD. După mai multe mandate de primar, Vasile Cinca a încercat să-şi lase fiul în locul său, tentavivă fără succes, Cinca jr. fiind doar pe locul 4 la alegerile din 2012.

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

3 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

3 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

3 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

4 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

5 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

7 ore ago