Primăria Timişoara

Noul corp de clădire de la școala generală 13 este aproape finalizat/FOTO

Elevii care învață la Școala Generală numărul 13 vor avea la dispoziție, de anul școlar viitor, un nou corp de clădire. Acesta a fost construit de la zero în cadrul unui contract promovat de GAL Freidorf, finanțat cu fonduri europene și cofinanțat de Primăria Timișoara. Lucrările la acesta sunt aproape finalizate.

Noul corp de clădire are 7 săli de clasă, care pot găzdui aproape  200 de elevi, dar și o sală de sport cu tribune. În prezent se lucrează la fațadă și la amenajarea curții și urmează refacerea gardului. Dotările pentru clase au fost montate: table inteligente, table magnetice, videoproiectoare, mobilier pentru elevi și profesori. 

Aici am avut o situație specială, pentru că școala nu a mai făcut față numărului mare de copii înscriși. A fost o urgență să ridicăm o nouă clădire. Mă bucur că peste câteva luni, copiii se vor bucura de clase noi, dar și de o sală de sport nou-nouță”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lucrările aferente investiției „Construire corp P+1E la Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara, str. Musicescu nr.14” au început în septembrie 2022, cu termen de finalizare vara anului 2024. 

Din punct de vedere funcţional, clădirea nouă se împarte în 2 zone, una cu spaţii de învăţământ şi o zonă cu sală de sport şi spaţii adiacente acesteia. La parter vor fi 3 săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare, o sală de sport cu suprafața de 164 mp, o centrală pentru detecţie incendiu. La etaj va fi o tribună, hol, 4 săli de clasă, grupuri sanitare. În total, vor fi 7 noi săli de clasă.

Valoarea totală a investiției este de 3.908.730 milioane de lei (TVA inclus), iar firma care realizează lucrările este Conpep Drag SRL. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, primăria cofinanțând investiția. Obiectivul general al proiectului, promovat prin GAL Freidorf, este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educație, precum și reducerea abandonului școlar. Obiectivele proiectului sunt: asigurarea calitativă şi cantitativă a spaţiilor şi dotărilor necesare activităţii educaționale, creșterea numărului de participanți la procesul educațional.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

39 de minute ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

15 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

16 ore ago