Elevii care învață la Școala Generală numărul 13 vor avea la dispoziție, de anul școlar viitor, un nou corp de clădire. Acesta a fost construit de la zero în cadrul unui contract promovat de GAL Freidorf, finanțat cu fonduri europene și cofinanțat de Primăria Timișoara. Lucrările la acesta sunt aproape finalizate.
Noul corp de clădire are 7 săli de clasă, care pot găzdui aproape 200 de elevi, dar și o sală de sport cu tribune. În prezent se lucrează la fațadă și la amenajarea curții și urmează refacerea gardului. Dotările pentru clase au fost montate: table inteligente, table magnetice, videoproiectoare, mobilier pentru elevi și profesori.
„Aici am avut o situație specială, pentru că școala nu a mai făcut față numărului mare de copii înscriși. A fost o urgență să ridicăm o nouă clădire. Mă bucur că peste câteva luni, copiii se vor bucura de clase noi, dar și de o sală de sport nou-nouță”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Lucrările aferente investiției „Construire corp P+1E la Școala Gimnazială nr. 13 din Timișoara, str. Musicescu nr.14” au început în septembrie 2022, cu termen de finalizare vara anului 2024.
Din punct de vedere funcţional, clădirea nouă se împarte în 2 zone, una cu spaţii de învăţământ şi o zonă cu sală de sport şi spaţii adiacente acesteia. La parter vor fi 3 săli de clasă, vestiare, grupuri sanitare, o sală de sport cu suprafața de 164 mp, o centrală pentru detecţie incendiu. La etaj va fi o tribună, hol, 4 săli de clasă, grupuri sanitare. În total, vor fi 7 noi săli de clasă.
Valoarea totală a investiției este de 3.908.730 milioane de lei (TVA inclus), iar firma care realizează lucrările este Conpep Drag SRL. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, primăria cofinanțând investiția. Obiectivul general al proiectului, promovat prin GAL Freidorf, este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educație, precum și reducerea abandonului școlar. Obiectivele proiectului sunt: asigurarea calitativă şi cantitativă a spaţiilor şi dotărilor necesare activităţii educaționale, creșterea numărului de participanți la procesul educațional.
Comentarii prin facebook