Sport

Rămânem finalişti! Deva a fost mai bună şi îşi păstrează Cupa României la futsal

Prim-divizionara de futsal CFR Timişoara a avut ocazia să îşi treacă în cont primul trofeu, într-un turneul final pe care la şi organizat, Cupa României. După 5-4 în semifinale cu Mausoleul Mărăşeşti, bănăţenii au întâlnit în marea finală cea mai importantă rivală din campionat, CSM Deva, gruparea care trecuse ieri de Sespi Sf. Gheorghe cu 4-1.

Ultimul act a început cu Deva în atac, o grupare pragmatică şi solidă, care a ştiut să profite de orice greşeală a feroviarilor. La o astfel de fază, Savio a deschis scorul încă din minutul 2. CFR a reuşit puţine în atac, doar Mihnea Toader fiind mai periculos, iar până la pauză, Cristi Matei a înscris cu un şut fantastic, sub bară, de la distanţă, 0-2 (minutul 17).

Era clar că CFR trebuia să joace altceva în faţa unei echipe formate din foarte mulţi foşti jucători ai Timişoarei, majoritatea de la „defuncta” Informatica, dar şi de la gruparea alb-vişinie. Dar nu a reuşit. Iar acelaşi Cristi Matei, căpitanul hunedorenilor a mai marcat o dată cu un şut bombă, 0-3, minutul 27. Momente grele pentru gazde, care din acel moment a forţat şi cu portar „zburător”, sau cum îl ştim cu toţii, portar înaintaş. Nici această metodă nu a adus mult pericol la poarta vizitatorilor, mai mult, Darius Nastai a recuperat o minge şi a trimis din propria jumătate în poarta goală, 0-4, minutul 24 şi era clar că ultimele minute se joacă doar pentru statistică şi onoare. CFR a forţat golul de onoare, care nu a mai venit, iar Cristi matei a mai înscris o dată, din propria jumătate, când mai erau 5 secunde, stabilind scorul final, 0-5!!

Aşadar, o victorie meritată şi muncită pentru Deva, care duce acasă trofeul pe care l-a câştigat şi setonul trecut, în timp ce CFR rămâne acum cu lupta pentru a obţine un campionat un loc cât mai bun pe podium.

Din păcate, sala nu a fost plină nici în finală, ci departe de ce se întampla de precedentul ultim act al Cupei organizat în Timişoara, când Informatica învingea Deva după penaltiuri. Atunci, în martie 2017 sala era plină, astăzi doar puţin peste un sfert din capacitate plină cu spectatori.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

5 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

6 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

8 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

10 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

12 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

12 ore ago