Social

Studiu privind preocupărilor la Politehnica Timișoara pentru consumul responsabil și sustenabil de energie. Rezultate

Studiu UPT. Studenții universității Politehnica demonstrează sensibilitate la problemele de mediu, angajându-se în susținerea țintelor de reducere a amprentei de carbon promovată la scară globală de Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, care a stabilit că avem nevoie de un efort susținut, atât la nivel de industrii, cât și la nivel personal, pentru a „domoli” schimbările climatice.

Studiul sociologic, realizat în cadrul proiectului în cadrul proiectului University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption pentru evaluarea schimbărilor de comportament, relevă date importante cu privire la posibilitatea de a influența pozitiv consumurile, cu influență asupra reducerii amprentei de carbon. Proiectul a vizat doar studenții Universității Politehnica Timișoara, dar experiențele acumulate pot servi pentru realizarea de campanii de informare-conștientizare pentru categorii mai ample de populație.

Proiectul este derulat de Fundația Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Quality Management Systems Norvegia având ca beneficiari studenții Universității Politehnica și a cuprins sesiuni de formare pentru studenți și administratorii de cămin, concursuri de mesaje video pe teme de sustenabilitate, un concurs între cămine, intitulat „Căminul – campion al consumului sustenabil”, în urma căruia câștigător a fost desemnat căminul al cărui „locatari” au redus consumul de energie electrică, energie termică și apă, calculat în 2023 comparativ cu anul anterior.

Studiul sociologic, realizat pentru evaluarea schimbărilor de comportament, relevă date importante cu privire la posibilitatea de a influența pozitiv consumurile, cu influență asupra reducerii amprentei de carbon. Proiectul a vizat doar studenții Universității Politehnica Timișoara, dar experiențele acumulate pot servi pentru realizarea de campanii de informare-conștientizare pentru categorii mai ample de populație.

Datele anexate pun în oglindă nivelul de la începutul proiectului, deci „punctul zero” de la care a pornit echipa de proiect și rezultatele obținute după aproape un an de proiect. Categoriile de comportament evaluate se referă la consumul de energie electrică și de apă, respectiv colectarea separată a deșeurilor.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Roland…

4 minute ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

O oră ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

2 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

7 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

7 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

11 ore ago