Studiu UPT. Studenții universității Politehnica demonstrează sensibilitate la problemele de mediu, angajându-se în susținerea țintelor de reducere a amprentei de carbon promovată la scară globală de Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, care a stabilit că avem nevoie de un efort susținut, atât la nivel de industrii, cât și la nivel personal, pentru a „domoli” schimbările climatice.
Studiul sociologic, realizat în cadrul proiectului în cadrul proiectului University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption pentru evaluarea schimbărilor de comportament, relevă date importante cu privire la posibilitatea de a influența pozitiv consumurile, cu influență asupra reducerii amprentei de carbon. Proiectul a vizat doar studenții Universității Politehnica Timișoara, dar experiențele acumulate pot servi pentru realizarea de campanii de informare-conștientizare pentru categorii mai ample de populație.
Proiectul este derulat de Fundația Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Quality Management Systems Norvegia având ca beneficiari studenții Universității Politehnica și a cuprins sesiuni de formare pentru studenți și administratorii de cămin, concursuri de mesaje video pe teme de sustenabilitate, un concurs între cămine, intitulat „Căminul – campion al consumului sustenabil”, în urma căruia câștigător a fost desemnat căminul al cărui „locatari” au redus consumul de energie electrică, energie termică și apă, calculat în 2023 comparativ cu anul anterior.
Studiul sociologic, realizat pentru evaluarea schimbărilor de comportament, relevă date importante cu privire la posibilitatea de a influența pozitiv consumurile, cu influență asupra reducerii amprentei de carbon. Proiectul a vizat doar studenții Universității Politehnica Timișoara, dar experiențele acumulate pot servi pentru realizarea de campanii de informare-conștientizare pentru categorii mai ample de populație.
Datele anexate pun în oglindă nivelul de la începutul proiectului, deci „punctul zero” de la care a pornit echipa de proiect și rezultatele obținute după aproape un an de proiect. Categoriile de comportament evaluate se referă la consumul de energie electrică și de apă, respectiv colectarea separată a deșeurilor.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…