Social

Un „deştept” din a X-a de la Electrotrimiş a dat cu spray lacrimogen, iar două fete au avut nevoie de spitalizare

Se întâmplă în Timişoara, unde unii elevi par să o ia razna. Miercuri, după ora 14, polițiștii Secției 2 Poliție Urbană Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că la un liceu, din municipiul Timișoara, un elev a pulverizat cu un spray iritant lacrimogen în grupul sanitar din incinta liceului.

În urma acestui eveniment două eleve de clasa a V-a s-ar fi simțit rău și ar fi mers la spital pentru investigații medicale. Joi, polițiștii s-au deplasat la liceul în cauză, în vederea efectuării de verificări.

Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, în continuare efectuând cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

„În legătură cu incidentul de la Liceul Tehnologic ”Electrotimiș” Timișoara, derulat în cursul zilei de ieri, 10.04.2024, suntem în măsură să vă informăm că, la nivelul unității de învățământ, s-au efectuat verificări. Camerele de supraveghere din incinta unității de învățământ nu relevă nimic, în acest sens, totuși, în urma investigațiilor efectuate, până în acest moment, se presupune că persoana care a pulverizat conținutul unui spray cu piper în interiorul unui grup sanitar, este un elev din clasa a X-a. Acest aspect va fi clarificat de către unitatea de învățământ, în zilele următoare, urmând a se lua măsurile care se impun conform R.O.F.U.I.P..

În privința consecințelor incidentului, vă informăm că două eleve din clasa a V-a au fost mai afectate de substanța pulverizată, acest fapt petrecându-se și pe fondul convalescenței acestora. Fetele au fost internate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, urmând ca, în cursul zilei de azi, 11.04.2024, să fie externate”, a fost mesajul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Rămâne de văzut ce sancţiuni va da ISJ, dar şi ce va face în continuare IPJ.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

10 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

12 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

13 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

14 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

14 ore ago