Primăria Timişoara

Bucla de întoarcere a tramvaiului 5, de pe Calea Bogdăneștilor, se deschide luna viitoare

Povestea buclei de întoarcere a tramvaielor, destinat celor care circulă pe linia 5, pe Calea Bogdăneștilor, va avea un final, luna viitoare, când va deveni funcțională. Deși, teoretic, e doar una provizorie, tramvaiele urmând să treacă prin viitorul pasaj Solventul, primăria a anunțat că odată cu noua buclă se va crea și un spațiu verde, unde vor fi plantați și peste 20 de copaci.

Primăria Timișoara a anunțat că bucla provizorie de pe Calea Bogdăneștilor pe care o amenajează pentru reluarea circulației tramvaiului 5, scos din circulație în urmă cu 7 ani, va fi funcțională luna viitoare. Constructorul execută în aceste zile lucrări de montare a liniei de tramvai de-a lungul buclei, care are o lungime constructivă de aproximativ 165 de metri.

După 7 ani, timișorenii vor putea ajunge cu tramvaiul 5 la serviciu, la școală sau cu treabă în alte cartiere. Imediat după montarea liniei, se vor face probe cu tramvaiul pentru reluarea circulației. Bucla este partea a proiectului de modernizare a Căii Bogdăneștilor, al treilea mare bulevard unde am schimbat liniile de tramvai. Este o amenajare provizorie până la finalizarea pasajului Solventul, care va schimba radical modul în care zona Ronaț, Mehala, Bogdăneștilor se conectează cu restul orașului”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În zona buclei, se va forma un spațiu verde de aproape 1.800 metri pătrați și vor fi plantați 24 de arbori.

Calea Bogdăneștilor, care are acum șosea lărgită la patru benzi, linii de tramvai noi, trotuare generoase, piste de biciclete și spațiu verde, va întregi Inelul IV de circulație, în zona de vest, alături de strada Grigore Alexandrescu și de pasajul și podul Solventul. Valoarea investiției de pe Bogdăneștilor e de aproape 150 de milioane de lei, din valoarea totală a investiției, 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cod galben de ploi începând din Banat. La munte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din…

33 de minute ago

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

13 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

14 ore ago

La Universitatea de Vest s-a deschis noul an universitar/FOTO

Cei mai noi studenți care au început perioada de studenție la Universitatea de Vest Timișoara…

14 ore ago

Casa de Cultură Timișoara confirmă, Ruga Bănățeană ”laică” are loc pe 6 octombrie

Organizatorii Rugii Bănățene a Timișoarei, cel puțin partea artistică revin și confirmă că acțiunile ”amânate”…

18 ore ago