Administratie

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de montare de parapet median pe centura Timișoara, în zona localității Dumbrăvița spre intersecția cu drumul comunal cu localitatea Covaci. Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, circulația va fi dirijată de piloți de trafic.

Cei de la DRDP nu uită să precizeze și cine a decis această mișcare, care va înghesui întreg traficul rutier pe o singură bandă, fără nicio posibilitate a vehiculelor care circulă cu viteză redusă. Decizia amplasării de parapet median vine după ce inițial se trasase linie continuă pe toată lungimea centurii. Deși problemele de trafic au fost vizibile încă de atunci, nu s-a luat nicio decizie pentru rezolvare. Așadar, dacă ai norocul să dai peste un tractor sau o camionetă care circulă cu viteză redusă te poți trezi blocat, chiar pe centură, într-o coadă kilometrică, care înaintează cu viteza redusă a ”capului” coloanei.

”Reamintim că decizia de amplasare a parapetului a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră și astfel să fie eliminate punctele periculoase, unde au fost până acum accidente rutiere și unde există în continuare riscuri mari de producere a accidentelor”, anunță DRDP Timișoara.

Instituția mai precizează că, conform IPJ Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe 12,6 kilometri de drum au fost 20 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora au decedat trei persoane.

Printre cauzele generatoare ale accidentelor s-a evidențiat depășirea neregulamentară și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare”, mai spun cei de la DRDP.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

4 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

7 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

8 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago