Primăria Timişoara

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține primăriei. Transferul se face sub forma delegării gestiunii prin atribuire directa a  activităților necesare  întreținerii și exploatării, fără organizarea unei licitații în vederea găsirii unei firme care să preia această funcție.

Deocamdată, cei de la Horticultura vor trebui să dea cu mătura și să repare ce e stricat în incinta cunoscutei baze de agrement timișorene. Ulterior se va ocupa și de administrarea Termal. Nu ar fi exclus ca, odată, să fie lansată și o eventuală licitație pentru găsirea unui administrator. Deocamdată a primit un contract pe cinci ani de zile și va trebui să plătească proprietarului, adică Primăriei Timișoara, 20% din venituri.

Horticultura preia acum Termal, după ce a preluat și administrarea a două dintre cimitirele orașului.

Societatea care va administra Ștrandul Termal proprietatea Municipiului Timișoara trebuie să asigure întreaga gamă de servicii, lucrări şi obiecte necesare, precum şi alte servicii şi lucrări de amenajare şi întreţinere, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, astfel ca cerinţele populaţiei să poată fi satisfăcute, cu operativitate şi cu respectarea legislaţiei in vigoare. Prestarea acestor servicii se va face pe baza tarifelor şi preturilor aprobate prin hotărârea consiliului local. Prestatorul serviciilor privind întreținerea și exploatarea a Ștrandului Termal răspunde de îngrijirea, întreţinerea şi pază, revenindu-le obligaţia să întreţină în bună stare toate bunurile, căile şi porţile de acces, împrejmuirile,  dotările care deservesc activitatea, sediile administrative, bazinele, spaţiile verzi, instalaţiile de alimentare cu apă, energie electrică, canalizare, gaz şi toate celelalte dotări ale acestor obiective.”, se specifică în studiul de fundamentare care a stat la baza acordării directe, fără licitație, a contractului pentru Termal celor de la Horticultura.

La precedenta ședință de plen, proiectul a picat la vot, fiind primul în care mașina de vot a USR din CLT nu a mai funcționat. Se vedea, în primul rând, plecarea lui Raul Ambruș, la concurență, devenind subprefect PSD. Iată, acum chiar cu susținerea acestui partid s-a reușit trecerea hotărârii. Votarea s-a făcut prin intermediul celei mai rapide posibilități de convocare, cea ”de îndată”, iar proiectul a trecut, tot la limită, cu 16 voturi pentru și două împotrivă.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

8 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

9 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

9 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

14 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

14 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

19 ore ago