Social

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în peste 400 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

În perioada 01-06.05.2024, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 327 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 324 de persoane (302 adulți și 22 copii). În urma producerii a 14 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 23 incendii, dintre care, 4 s-au produs la autoturisme, 1 la o rulotă și 1 la un garaj, 4 la locuințe, 2 la tablouri și cabluri electrice, 1 la o clădire dezafectată și alte 10 izbucnite la deșeuri, cauciucuri, vegetație uscată și miriște.
Totodată, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat o pisică.

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 13 misiuni specifice, dintre care 7 au fost pentru crearea accesului în locuințe (deblocare ușă). De asemenea, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru degajarea unor elemente de construcție de la locuință părăsită.
Pe parcursul acestor zile libere, pompierii militari timișeni au desfășurat 14 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare.

În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au asigurat protecția comunităților în apropierea lăcașurilor de cult unde a fost preconizat aflux mare de participanți la slujba religioasă, fiecare în raionul de intervenție.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Dominic Fritz invitat în PNL după decizia de a-l susține pe Nicolae Robu pentru Primărie

Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de…

12 ore ago

Timp de 30 de zile, accesul la toate expozițiile și evenimentele Muzeului Național al Banatului din Timișoara va fi gratuit, pentru toate categoriile de public datorită CONSTRUCTIM

Totul pentru spectacol, totul pentru spectatori. În premieră națională, principala instituție muzeală din vestul României…

12 ore ago

Alfred Simonis schimbă legea pentru protecția cetățenilor amenințați de clanuri pentru a-și vinde locuințele către acestea

Devenită noul subiect al zilei (zilelor) disputa ”imobiliară” dintre două familii, una de tip ”clan”…

13 ore ago

Nicolae Ciucă, la Timișoara: ”Decizia este luată pentru mărirea salariului minim”

Salariul minim va crește din această vară cu 400 de lei, la pachet cu menținerea…

14 ore ago

Propunere ”indecentă” de la PNL: Dominic Fritz a fost ofertat de liberali pentru a fi susținut în cursa electorală

Nicolae Robu, candidatul PNL Timiș la funcția de primar al Timișoarei, are parte de o…

16 ore ago

Tu știi cum să alegi cada de baie?

Cada pentru baie este una dintre cele mai importante piese de mobilier pentru baie și…

17 ore ago