Opinii

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe care le derulează, la limită sau dincolo de lege, deşi potrivit declaraţiei de avere ar fi săracă lipită pământului. Şi nici de legăturile cu lumea interlopă, dar şi cu foşti poliţişti sau procurori, pe numele unora figurând terenurile pe care le deţine Sperlea.

Mă refer aici de lista de consilieri pe care a propus-o pentru Consiliul Local Dumbrăviţa. Listă pe care se regăsesc nu mai puţin de doi condamnaţi pentru trafic de migranţi. Exact, doi, şi pentru aceeaşi faptă! În ordinea numerelor de pe lista de candidaţi este vorba de Marius Daniel Preda (poziţia 7) şi Adina Hermine Roșca (poziţia 23). Primul este şi secretar al PS(perlea)D Dumbăviţia şi – atenţie! – cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Timişoara. În iunie 2021, Preda a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de migranţi. La aceasta s-a adăugat pedeapsa “interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, pe o durată de alți 2(doi) ani” plus un “termen de supravghere de doi ani şi şase luni” plus “60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității”.

În schimb, Roşca, o pupilă a Alinei Sperlea, a fost condamnată chiar în acest an, pentru aceeaşi faptă de trafic de migranţi. Ea făcea parte dintr-o mai amplă reţea de crimă organizată, reţea destructurată de DIICOT. Precum Preda, Adina Hermine Roșca a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, o perioadă de probațiune de trei ani, başca “interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, pentru o durată de 2 ani”.

Aşadar, de aici PS(perlea)D Dumbrăviţa este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi. În absurda ipoteză că Sperlea va ajunge primăriţă, oare ce viitor distopic ar avea bogata comună de lângă Timişoara?

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au…

2 ore ago

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut…

3 ore ago

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția…

5 ore ago

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

5 ore ago

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

6 ore ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

7 ore ago