Timișoara va găzdui, timp de două zile, o importantă conferință în domeniul juridic. SPECTO 2024 – ”Proiectarea viitorului sistemului de justiție penală prin lentilele tehnologiei” este organizată de Universitatea de Vest din Timișoara și Confederația Europeană de Probațiune, în parteneriat cu Direcția Națională de Probațiune, Administrația Națională a Penitenciarelor și Asociația Română de Științe Penale.
Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. fiind o Conferință internațională privind perspectivele multidisciplinare în tratamentul cvasi-coercitiv al infractorilor – „Proiectarea viitorului sistemului de justiție penală prin lentilele tehnologiei”, în 16-17 mai 2024, la Universitatea de Vest din Timișoara.
Această conferință internațională, devenită tradiție pentru Universitatea de Vest din Timișoara, reunește anul acesta peste 100 de experți, cadre didactice, cercetători, practicieni și studenți pentru a explora confluența dintre justiție, tehnologie și tratamentul infractorilor, care conduce la o abordare mai nuanțată și mai eficientă a reintegrării sociale.
Programul conferinței include lucrări ale specialiștilor din domeniul justiției penale, trei mese rotunde, patru sesiuni paralele de comunicări științifice și un workshop adresat studenților. Participanții, reuniți din țări precum Belgia, Croația, Finlanda, Franța, Irlanda, Nigeria, Norvegia, Republica Moldova, România, Serbia, Statele Unite ale Americii și Ungaria, vor explora modul în care era digitală își pune amprenta asupra dimensiunilor multidisciplinare ale justiției penale, precum și recomandările de politici ale Uniunii Europene care sprijină colaborarea interinstituțională.
„Nu am nicio îndoială că înțelepciunea și expertiza colectivă adunate în cadrul SPECTO 2024 vor oferi contextul pentru idei inovatoare, vor stârni dialoguri constructive și ne vor propulsa către un viitor în care tehnologia și abordările multidisciplinare se armonizează pentru a crea o societate mai dreaptă și mai empatică. Sunt încrezător că SPECTO 2024 va servi drept catalizator pentru schimbări semnificative, inspirând strategii și politici aplicabile, care îmbrățișează potențialul transformator al tehnologiei, asigurând, în același timp, principiile justiției, demnității și respectului pentru toți indivizii. Împreună, putem folosi această oportunitate pentru a modela un viitor în care sistemul de justiție penală nu va deveni doar mai eficient, ci și mai uman și echitabil.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, înainte de deschiderea conferinței.
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…