Afaceri

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, unul din cele cele mai importante evenimente de business din sistemul cameral românesc. Vor participa reprezentanți din 7 țări: Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România.

Derulat sub motto-ul „Să conectăm Europa prin afaceri sustenabile”, forumul va crea un spațiu de networking ale cărui obiective urmăresc stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri intraeuropene, într-un context de creștere economică și deschidere către investiții și proiecte viabile.

Vor avea loc întâlniri de tip B2B organizate pe țări care vor oferi companiilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul de parteneri și de a-și extinde activitatea pe noi piețe. 

Pe durata celor două zile, mai multe companii străine vor expune în produse și servicii la EXPO FORUM. Standurile se află pe Hol Forum și la parter, în zona Business Lounge.

Până în prezent, din țările participante s-au înregistrat pentru întâlnirile B2B un număr mare de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (28), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11, inclusiv membri ai Polish Business Club),  Italia (10, inclusiv membri CCIpR), Bosnia și Hertegovina (6), cât și peste 160 de companii din județul Timiș și din alte regiuni ale țării. 

Sectoarele economice predominante sunt: agricultură și industrie alimentară, comerț, IT&C, energie, industrie prelucrătoare, industrie chimică, construcții, imobiliare și dezvoltare urbană, textile, mobilă, turism, consultanță în afaceri, transport public, bancar, alte sectoare de nișă.

Vor fi reprezentate la eveniment Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, Consiliul pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK), Asociația Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), Camera de Comerț și Industrie Bilaterală Româno-Poloneză, Camera Economică a Federației Bosnia și Herzegovina.

Vor fi prezenți și partenerii evenimentului, companii de prestigiu, parteneri fideli ai CCIAT.

Alături de companiile străine și cele din România, la Forum vor fi prezenți oficiali ai administrației publice centrale și locale, diplomați ai ambasadelor străine acreditate în România și la Timișoara (Serbia, Turcia, Germania, Italia),președinți de camere de comerț teritoriale din România, reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie a României. Mihai Daraban, președintele CCIR, va transmite un mesaj video, fiind plecat din țară. 

Programul extra-profesional cuprinde un tur de oraș, degustări de vinuri și vizite la crame de prestigiu din Banat și cină tradițională românească.  

Participarea companiilor este gratuită. 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

3 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

7 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

7 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

8 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

8 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

8 ore ago