Administratie

Muncitorii lucrează deja pe șantierul autostrăzii Margina – Holdea/FOTO

Asocierea care se va ocupa de realizarea porțiunii lipsă din autostrada A1, Lugoj – Deva, sunt deja pe teren și lucrează efectiv la construcție. Au fost începute o serie de lucrări de fundare, iar în alte părți ale șantierului se pregătește terenul pentru începerea altor lucrări.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, pe șantierul segmentului de autostradă A1 Margina – Holdea, antreprenorul execută lucrări de fundare prin piloți forați de diametru mare. De asemenea, se execută și alte lucrări pregătitoare pentru deschiderea de noi fronturi de lucru.

Valoarea contractului pentru această porțiune lipsă de autostradă este de peste 1,8 miliarde de lei, fără TVA, banii fiind alocați prin PNRR.

Cea mai dificilă parte a acestei porțiuni de drum este legată de amenajarea a două tuneluri. Lungimea totală a acestora este de 2,13 kilometri. Pentru realizarea lor, în consorțiul care a câștigat licitația pentru drum este inclusă și o societate din Bosnia, specializată pe astfel de lucrări. Tunelurile vor avea două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Executanți sunt asocierea S.C. Spedition Umb S.R.L. – S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Sa & Pe Construct S.R.L. – Euro-Asfalt d.o.o.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Retro Parada Toamnei închide pe 12 octombrie, la Timişoara, sezonul expoziţional retro

Sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 14:00 în Piața Unirii se vada startul ediţiei din acest an…

3 minute ago

Mii de studenți pe stadionul Știința, la StartUPT. Festivitate de deschidere vibrantă la Universitatea Politehnica Timișoara/Foto

Campusul Universității Politehnica Timișoara s-a animat vineri, 27 septembrie 2024, încă de dimineață, cu ocazia…

51 de minute ago

Cod galben de ploi începând din Banat. La munte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii anunţă cod galben de ploi, începând de sâmbătă după-amiază, în mai multe judeţe din…

2 ore ago

Surpriză pe lista PNL Timiș pentru Camera Deputaților. Criștian Bușoi trimis să candideze la Dolj

Biroul Permanent Național al PNL a aprobat, în această seară, listele de candidați la alegerile…

14 ore ago

Zilele Culturale Maghiare din Timișoara ediția a noua. Până duminică, în centru avem evenimente și concerte, dar și bucate alese/FOTO

Vineri, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție, cea cu numărul 9, a Zilelor Culturale…

15 ore ago