Politica

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția de primar în comuna Dudeștii Noi, unde își are domiciliul fostul șef al organizației județene, Alin Nica. Fostul său viceprimar, Ioan Goșa, în perioada în care Nica era primar, face o schimbare bruscă și lasă PNL cu buzele umflate, trecând la Dreapta Unită, acolo unde a migrat și șeful CJT, după ce i s-a transmis că nu poate candida la un nou mandat pentru că partidul s-a înțeles cu PSD pentru susținerea lui Alfred Simonis.

Liberalii timișeni vorbesc despre presiuni politice manifestate asupra lui Goșa, iar pe Nica de minciuni, în cadrul unui comunicat de presă care e În spiritul deschiderii și transparenței publice, transmis la ceas de seară, în cea de a doua zi de Paști.

”În spiritul deschiderii și transparenței publice, atât de necesare în viața politică, PNL Timiș transmite că în cadrul statutar al activităților organizației județene PNL nu s-a luat decizia dizolvării conducerii locale PNL Dudeștii Noi, iar alegațiile lansate public de candidatul Alin Nica sunt minciuni, un nou episod din seria dezinformărilor semnate de acesta în preambulul campaniei electorale”, transmit cei de la PNL Timiș.

Se pare că problema e legată de dezertarea lui Ioan Goșa, cel care urma să lupte pentru funcția de primar la Dudeștii Noi, sub steagul liberal, cu șanse destul de mari de a obține un nou mandat. Goșa a trecut, se pare, la ceea ce Pnl numește ”așa-zisa Dreaptă Unită”. A cedat la presiunile create în organizația locală a PNL Timiș, de către Alin Nica, spun liberalii lui Vasile Blaga, cel care a fost trimis de la București șef în Timiș, după ce precedentul președinte a părăsit partidul.

”Pentru candidatura la funcția de primar al comunei Dudeștii Noi, PNL Timiș îl confirmase pe domnul Ioan Goșa, cel care acum se vede nevoit să cedeze presiunilor create în organizația locală PNL Timiș de fostul liberal Alin Nica și să migreze chiar înainte de începerea campaniei electorale spre așa-zisa Dreaptă Unită. Afirmația cu privire la lista PNL pentru consiliul local Dudeștii Noi, lansată de Alin Nica în mesajul promovat public prin social-media, în care se arată că lista candidaților liberali este o a doua listă a PSD, reprezintă în fapt o diversiune de factură iliberală și anti-democratică, un fals lansat public de candidatul așa-zisei Drepte Unite pentru președinția Consiliului Județean Timiș, o reacție deplorabilă și nedemnă de un personaj care încă se află într-o funcție publică vizibilă la nivel județean”, conform PNL Timiș.

La final, liberalii îi fac lui Nica și recomandări, să înceteze ”utilizarea metodelor subterane de presiune” și să înceteze cu dezinformările opiniei publice.

”Domnule Alin Nica, este mai bine pentru toată lumea să încetați dezinformările! Este timpul să încetați utilizarea metodelor subterane de presiune pentru a-i convinge pe liberalii din organizațiile locale să meargă alături de proiectul politic pe care îl sprijiniți temporar, aceste practici nu fac decât să dezvăluie că nu prețuiți pluralismul politic și competiția deschisă, în timp ce preferați să dezinformați opinia publică cu lozinci căzute în derizoriu”, mai transmite PNL Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago