Social

Tu știi cum să alegi cada de baie?

Cada pentru baie este una dintre cele mai importante piese de mobilier pentru baie și tocmai te sfătuim să îi acorzi o extrem de mare atenție deoarece o alegere greșită poate compromite atât relaxarea ta, cât și aspectul estetic al camerei în sine.

Cada pentru baie este locul în care te relaxezi, poate locul în care îți dorești să bei un pahar cu vin sau chiar să iei cina, așa că te sfătuim să nu minimalizezi alegerea acesteia și să te documentezi foarte bine înainte de a o cumpăra. Astfel, dacă ești în situația în care trebuie să schimbi cada pentru baie sau în situația în care reamenajezi baia, acest articol este pentru tine.

Există mai multe criterii conform cărora este recomandat să alegi cada pentru baie idealã pentru că da, ea există, și pe care ți le vom prezenta imediat.

1.Spațiul pe care îl ai la dispoziție

Primul aspect la care trebuie să fii atent este spațiul pe care îl ai la dispoziție. În cazul în care te bucuri de o cameră de baie mare, te poți îndrepta către un model de cadă pentru baie, nefiind limitat de acest aspect, însă în cazul în care nu ai prea mult spațiu la dispoziție, nu poți alege orice dimensiune și orice model de cadă de baie. Astfel, te sfătuim să fii foarte atent la spațiu, să îl măsori cu grijă și abia apoi să treci la următorul criteriu.

2.Modelul

Atunci când ne referim la modelul căzii de baie, avem în vedere mai multe aspect și anume stilul de design în care se încadrează cada pentru baie și pe care îl vei alege în conformitate cu stilul pe care l-ai selectat pentru întreaga ta locuință, forma și tipul căzii pentru baie.

În ceea ce privește forma, sigur că este extrem de subiectivă această alegere și poți alege între forme ovale, rotunde, de colț sau dreptunghiulare, însă, așa cum spuneam, trebuie să ții cont și de spațiul tău deoarece dacă îți dorești o cadă rotundă, trebuie să ai o baie mare pentru a reuși să te bucuri de un astfel de tip de cadă, pe când dacă ai o baie mică, cele mai potrivite căzi pentru baie sunt cele pe colț. Astfel, alegerea ta va fi condiționată și de spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar si de mobilierul din baie, și nu depinde strict de gusturile tale.

Dacă ne referim la tipul căzi pentru baie trebuie să știi că există trei astfel de căzi, și anume: cada încastrată, care este și cel mai comun tip, cada de baie de colț, despre care doar ce am vorbit în rândurile de mai sus că este potrivită pentru băile mici, și cada de baie cu stativ, care este recomandată pentru băile mari, spațioase.

3.Materialul

Să nu uităm de materialul din care sunt produse căzile pentru baie deoarece și acesta este extrem de important în tot procesul de selecție. Criteriul evident de la care trebuie să pleci este acela al calității deoarece cu cât materialul va fi unul mai bun, cu atât cada ta va rezista mai mult timp. Spre exemplu, marmura și granitul sunt extrem de bune și de rezistente în timp, însă trebuie să ai grijă cu ele deoarece sunt mai dificil de îngrijit. Apoi, te mai poți orienta și către fibra de sticlă, care este ușor de instalat, însă materialul nu este la fel de rezistent în timp. O altă variantă ar mai putea reprezenta-o și fonta, oțelul sau acrylul, toate fiind durabile, însă fonta și oțelul având dezavantajul greutății, spre deosebire de acryl.

4.Funcții suplimentare

Și funcțiile suplimentare ale căzii pentru baie sunt de luat în calcul atunci când faci o alegere, însă trebuie să știi faptul că acestea costă, iar dacă nu ești dispus să aloci un buget suplimentar în acest sens, nu are rost să te orientezi către astfel de căzi. Pe de altă parte, dacă bugetul îți permite, îți recomandăm să te îndrepți către astfel de modele deoarece pot fi dotate cu funcții din zona spa-ului și a masajului, care îți vor desăvârși și relaxarea.

Spor la cumpărături!

Share
Published by
Advertorial

Recent Posts

ADID Timiş şi RETIM au demarat o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor periculoase din menajer în Zona 1 Rural

Dacă deșeurile periculoase din menajer sunt abandonate în locuri neamenajate pot polua grav mediul înconjurător!…

9 ore ago

Membrii birourilor electorale primesc banii de la Primăria Timișoara

Primăria Timisoara a anunțat că, începând de miercuri, 3 iulie, demarează plata indemnizațiilor pentru membrii…

9 ore ago

Debut excelent pentru timişoreanca Anca Todoni la Wimbledon. S-a calificat în turul II după un meci de doar 83 de minute

Timişoreanca Anca Todoni (142 WTA) s-a calificat în turul secund al competiției de la Wimbledon 2024,…

9 ore ago

Bugetul participativ al Primăriei Timișoara a atras 91 de proiecte

Societatea civilă din Timișoara a depus un total de 91 de propuneri pentru proiecte care…

10 ore ago

Clarificări de la STPT: Aplicația Tranzy a funcționat fără sincope de la lansarea în Timișoara

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) doreşte să facă unele clarificări după ce în online…

10 ore ago

Poliţiştii locali, o nouă razie printre cerşetori: “Nu le oferiți bani încurajând astfel lenea și lipsa de respect!”

Acțiunile polițiștilor locali împotriva cerșetoriei au continuat în ultimele zile. 56 de persoane au fost…

14 ore ago