Social

Poliţia a „rezolvat” cazul şi l-a reţinut pe infractor 24 de ore

La 10 zile după „scripturi”, IPJ Timiş a anunţat că a făcut „dreptate” în cazul în care un clan de romi a terorizat o familie din Timişoara.

Vorbim despre cazul expus astăzi de primarul Dominic Fritz. ”Coșmarul durează de 20 ani. Așa trăiește familia Dragoș cu vecinii în curtea comună. De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile și transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toți, mă tem că nu se va schimba nimic. Trebuie să recunoaștem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți de clanuri fără ca statul român să-i protejeze. În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare și cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopți întregi. Copiii au fost instigați să dea cu mingi în fiica însărcinată. Am vorbit cu familia și le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunțase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliția, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou. Și totuși sunt hotărâți să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenței la care sunt supuși de două decenii”, transmite Dominic Fritz.

Familia în cauză s-a plâns de calvarul în care trece de decenii, fără ca instituţiile statului să ia măsuri. ”De 20 de ani trăim în amenințări. Suntem amenințați cu moartea. Suntem supuși amenințărilor, sunt folosiți copii care ne înjură. Am făcut zeci de sesizări la toate instituțiile abilitate în acești 20 de ani. Nu s-a luat absolut nicio măsură. Situația s-a agravat. Am ajuns în această situație, la căpătul puterilor, noaptea suntem deranjați la trei dimineața, toată noaptea urlă, dau drumul la maxim la muzică. În urma agresiunii asupra mașinii, au fost chemați la poliție și cu toate că poliția a luat măsuri, în aceeași noapte, au țipat din nou la trei dimineața și au dat din nou drumul la muzică și din nou am fost nevoită să chem poliția. Chiar după ce au fost chemați la poliție, ei au continuat agresiunea. Deci mi-am dat seama că nu se termina”, a spus familia în cauză.

Aşadar, după 10 zile, IPJ zice că a rezolvat cazul. Iată comunicatul. „La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloși din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că la aceeași dată, în jurul orei 18:14, un bărbat în vârstă de 27 de ani, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum și camerele de supraveghere ale unui imobil, în urma unui conflict spontan cu vecinul său. În urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș”, conform IPJ Timiş.

Deci, doar 24 de ore pentru 20 de ani de agresiune continuă. Atât se poate într-o Românie modernă, unde infractorii au mai multe drepturi ca victimele.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Se repară mai multe școli și grădinițe din Timișoara

Mai multe unități educaționale din Timișoara vor intra, pe perioada verii, în reparație. Intervențiile au…

9 ore ago

Anca Todoni a pierdut în 65 de minute în faţa numărului 2 mondial. Totuşi, pentru timişoreancă limita e cerul

Nu a avut şansă de această dată şi nici noroc. Timişoreanca Anca Todoni a pierdut…

10 ore ago

1500 de pasageri au descoperit Timișoara din double decker-ul Flight Hidden Treasures/FOTO

Un număr de 1500 de pasageri au  urcat în bus-ul double decker-urlui pus la dispoziția…

12 ore ago

Întreruperi în funcționarea sistemului de roviniete și peaje. Vor pute apărea întârzieri și întreruperi în funcționarea sistemului

Efectuarea unor lucrări la sistemul de comunicații ale centrului de date care se ocupă cu…

12 ore ago

Peste o mie de noi locuințe au fost fost finalizate în primele luni ale acestui an, în Timiș

Sectorul imobiliar din Timiș oferă constant noi locuințe către beneficiari. Cererea în creștere pentru noi…

13 ore ago

Ceremonie de top pentru o generaţie de top/FOTO

Pentru istorie. Sărbătoare memorabilă pentru absolvenții promoției 2024 a Universității Politehnica Timișoara! La 100 de…

14 ore ago