Social

Anunțul normalității. Echipele primăriei dau că mătura și cosesc iarba pe străzi și în parcuri, la locurile de joacă

Municipalitatea timișoreană dorește să anunțe cetățenii că în perioada viitoare echipele cu care are contracte semnate în domenul spațiilor verzi își continuă munca pentru care sunt plătite. Se pune accent pe locurile de joacă, primăria vrea să se asigure condiții sigure pentru copiii aflați deja în vacanță.

”Parcurile, bulevardele principale și spațiile verzi adiacente străzilor beneficiază de lucrări de cosire, toaletare și întreținere. Echipele societăților din subordinea primăriei și ale firmelor contractate sunt zilnic pe teren, pentru a acoperi o suprafață cât mai mare de pe domeniul public. Lucrările de întreținere a spațiilor verzi, include cosirea ierbii, greblarea rondurilor, tăieri de corecții și degajarea terenurilor de deșeurile vegetale”, este anunţul Primăriei Timișoara.

În locurile de joacă de pe str. Orșova colț cu Dej, Brandusei, de la Favorit și Gabriela Tako s-au reparat băncile, au fost montate suprafețe de tartan, s-au vopsit și recondiționat echipamentele de joacă.

Echipele suncu contracte cu primăria sunt prezente pe străzile: Avram Imbroane, Calea Sagului, Învățătorului, Soroca, Martir Cernăianu, Demetriade, bd. Regele Ferdinand, Lacului, bd. Dambovita, Aleea Cutezatorilor, Bader, Michelangelo, Paul Morand, Bucovina, Macilor, Platanilor, Demetriade, la Catedrală, Capitol, pe faleza Begăi și la Pasajul Jiul. Lucrările de întreținere se execută și în scuaruri (Statuie M.Eminescu, Edison, Gh.Doja, Iorgovanului) și piețe (Regina Maria, Victoriei).

Parcurile sunt obiective foarte importante, ca spații de relaxare și petrecere a timpului liber în sezonul cald, de aceea iarba este cosită săptămâna aceasta în: Clăbucet, Petőfi, Chopin, Cetății, Justiției, Alpinet, Central, Uzinei, Frații Constantin.

Echipele sunt pe teren și continuă activități de cosire și inervenții la spațiile verzi și din zone mai ample precum: Lotusului, Borzești, Pasteur, Timis, Brandusei, Dropiei, Labirint, Teiului, Polonă, Padesului, Mendeelev, Amforei, Lipovei, Lotusului și Tipografilor.

”În funcție de necesități, echipele partenere vor acționa în toate cartierele orașului, asigurându-se că fiecare zonă verde primește atenția cuvenită. Locuitorii sunt rugați să respecte indicațiile echipelor de lucru și să evite zonele în care se desfășoară activități de întreținere”, mai anunță primăria.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timişorenii de la naţională cu care ne mândrim: Deian Sorescu şi Marius Marin

Suntem în plin campionat european şi din fericire România a mers mai departe în faza…

52 de secunde ago

Rovinieta se va putea cumpăra și de pe ghiseul.ro

Șoferii care folosesc drumurile naționale din România vor avea acum la dispoziție o nouă modalitate…

16 minute ago

OPC trece în era ”verde”. Cumpără 9 autoturisme integral electrice, pentru un million de lei

Dacă totul va merge bine, în perioada următoare controalele de calitate a produselor și serviciilor…

19 minute ago

28 de ansambluri din 14 țări vin la ediția din acest an a Festivalului Inimilor. Evenimentul de la Timișoara, între 3 și 7 iulie. Program complet

Începutul lunii iulie aduce la Timișoara cea de-a 33–a ediție a Festivalului Inimilor, evenimentul apreciat…

59 de minute ago

Cursă de coșmar pentru călătorii cursei de tren dintre Timișoara și Mangalia

Timișorenii care au ales să se deplaseze spre litoralul Mării Negre cu ”oferta” celor de…

O oră ago

Gala creațiilor vestimentare ale studenților de la Design Vestimentar are loc la Iulius Town

Facultatea de Arte și Design (FAD) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT), prin…

O oră ago